Tamer Heper Yeni tür dolandırıcılık
HABERİ PAYLAŞ

Yeni tür dolandırıcılık

2004’te internetten yeşilkart başvurusu yapmıştım. Bu yıl bana bir ihtar geldi, işlem bedeli olarak benden 39 TL isteniyor. Ödemezsem icra takibi yapılacakmış. Bunu ödemek zorunda mıyım? İ.S.

2004 yılında yapılan bir işin bedeli 2012 yılında istenirse elbette insanın aklına birtakım şeyler geliyor. 39 TL için sekiz sene beklenir mi? Şimdi size ben ödeyin veya ödemeyin diyemiyorum. Öncelikle para isteyen kişilerin kimliği önemli. Telefon numaraları varsa bir telefon açıp kimlikleri hakkında bilgi edinin. Bilgi edinemezseniz, kendilerine ulaşamazsanız, ulaşır da anlattıklarından tatmin olmazsanız 39 TL’yi ödeyin diyemem.

[[HAFTAYA]]

Bu para önemli bir meblağ değil ama bilin ki son günlerde evlere yazı gönderip ilgili ilgisiz nedenlerle para talep edenler pek çok. Hatta bir kısmı işleri iyice ilerletip avukat ünvanı ile ama imzasız mektuplarla para talep ediyor. Talep edilen paralar herkesin ödeyebileceği meblağlar, büyük paralar değil. Vatandaş da bu para nasıl olsa büyük para değil ödenir deyip korkudan ödüyor. Ancak bunu ödeyen binlerce kişiden toplanacak parayı hesaplarsanız bir servet ediyor. Sizinki de öyle gibi düşünüyorum. Bu yazım sair okuyucularım için de uyarıcı olsun. Kesin kanaat sahibi olmadan ödeme yapmayın derim.

Ortak gidere herkes katılır

Sitemiz kooperatif tarafından yapılmış olup kooperatif tasfiye olmuştur. Binamızın altında 11 işyeri vardır ve şimdi çatı onarımı gereklidir. İşyeri sahipleri bu masrafa katılmak zorunda mıdır? Toplantıda vekalet iki midir üç müdür? Yani asıl kat sahibinin oyu vekaletle birlikte kaç olur? Z.Ö.

Haberin Devamı

Kat mülkiyetine tabi binalarda ortak alanlarla ilgili gidere tüm bağımsız bölüm malikleri katılır. Bağımsız bölüm maliklerinden biri veya birkaçı, bu ortak alanı kullanmadığı veya kullanma ihtiyacında bulunmağı gerekçesi ile ortak gidere katılmaktan kaçınamaz. Dolayısı ile dükkanlar da çatı onarımına katılır. Bu arada bir istisnadan söz etme ihtiyacı duydum. Bazı ortak tesislerin masrafına bazı bağımsız bölüm maliklerinin katılmayacağı yönetim planında hüküm altına alınmış olabilir. Bu konudaki yaygın örnek asansördür. Yönetim planı ile zemin kat maliklerinin asansör giderine veya dükkan sahiplerinin kapıcı giderine katılmayacağı yönetim planı ile hüküm altına alınmış olabilir. Bu halde yönetim planı hükmüne uyulur. Kat malikleri toplantısında bir kişi ancak iki kişinin vekaletini alabilir. Bu halde de kullanabileceği oy sayısı kendi oyu ile birlikte üçtür.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder