Tamer Heper Yönetim planınız var
HABERİ PAYLAŞ

Yönetim planınız var

Haberin Devamı

Yazlık bir sitede kat malikiyim, 14 Kasım 2007 tarihinde yürürlüğe giren Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişikliğe uyumlu hale getirilmemiş yönetim planı geçerli midir? Değişmemiş olması nedeni ile istediğimiz tedbir kararı devamlı reddolunuyor, bu doğru mu? A.D.

Kat mülkiyeti mevzuatında en köklü değişiklik 14 Kasım 2007 tarihinde 5711 sayılı kanunla yapıldı. Bu tarihten önce kat mülkiyeti tek parsel bazında kurulabiliyorken bu kanun değişikliği ile muhtelif parsellerde kurulur hale geldi. Dolayısı ile muhtelif parsellerin üzerinde yer alan sitelerin yönetim planını değiştirme ihtiyacı doğmuş oldu. Ancak bazı siteler yönetim planını daha önceden toplu yapılaşmaya uyumlu halde hazırlamıştı, bunlar değiştirme sıkıntısı yaşamadı.

[[HAFTAYA]]
Çıkan kanun, yönetim planı için şu hükmü getirdi: “Bu kanun yürürlüğe girmeden önce kurulan toplu yapılara ait yönetim planları yürürlük tarihinden itibaren en geç altı ay içinde bu kanun hükümlerine uyarlanır. Yönetim planında bu yönde değişiklik yapılması için mevcut kat malikleri kurulunun salt çoğunluğu yeterlidir.” Görüldüğü gibi yeni tadilat yasası yönetim planlarını hükümsüz saymadı, sadece mevcut duruma uyum sağlamak için yeni bir nisap getirdi. Dolayısı ile sizin yönetim planınız geçerli. Belki de yukarıda bahsettiğim gibi önceden uyumlu yapıldı. Ancak uyumlu yapılmadığını kabul etsek dahi bugün sizde yönetim planında eksik olan hususlarda Kat Mülkiyeti Kanunu hükümleri uygulanacak. Tedbir kararı konusu ise her olayın kendi özelliği içinde düşünülmesi gerektiğinden bu konunun ne olduğu bilinmeden bir görüş açıklamak yanlış olur.

Masrafınız olacak

Ben bir limited şirket sahibiyim. Şirketim atıl, kapatmak istiyorum ama muhasebecim 1100 TL masraf olur diyor. Bu parayı bile bulacak halim yok. Masraf şart mı? Masrafsız olmaz mı? H.Ş.

Doğrusunu isterseniz ben size 1100 TL yeter veya az bile falan diyemeyeceğim çünkü kapatma prosedürü içinde birtakım harçlar ve ilanlar var. Biliyorsunuz harçları devlet alıyor, ilanlar da gazetede yapılıyor. İlan ebadına göre fiyatlandırılıyor. Dolayısı ile harçsız ve ilansız bu işi yapamayacağınıza göre bir takım masrafınız olacak. Bunu bertaraf etmeniz mümkün değil ama bu para 1100 TL mi, onu bilemiyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder