Ekonomi Ekonomide mega dönem başlıyor

Ekonomide mega dönem başlıyor

Paylaş
Ekonomide mega dönem başlıyor

Türkiye genelinde hayata geçirilen toplam 21 mega projenin maliyetinin 140 milyar dolara ulaşması bekleniyor

Yeni kabinenin açıklanmasının ardından gözler, dünyaya örnek gösterilen mega projelere çevrildi. Kanal İstanbul’dan, İstanbul Yeni Havalimanı’na, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nden Kuzey Marmara Otoyolu’na kadar tüm projelerdeki süreçler yeni dönemde hızlanacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olan Mehmet Cahit Turhan’ın da öncelikli olarak bu projelere odaklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

YAKINDA AÇILIYOR

Bu projelerden biri 29 Ekim’de açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı. 10.2 milyar euroluk yatırımla yapılan proje bittiğinde yolcu kapasitesi 150 milyona çıkacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2011’de açıkladığı ‘çılgın proje’ Kanal İstanbul ise kentin Avrupa yakasında Karadeniz’i ve Marmara Denizi’ni birbirine bağlayacak. Projenin inşaat safhası yaklaşık 5 yıl sürecek.

İHALE YIL SONUNDA

Dünyadaki ilk 3 katlı tünel projesi ise 9 farklı raylı sistem hattını entegre edecek. Proje bittiğinde günde 6.5 milyon kişi yolculuk edecek. Yeni dönemde odaklanılacak projelerden biri de Kuzey Marmara Otoyolu. 1.1 milyar dolar maliyetli otoyolun yapımı sürüyor. Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesinde de 3.2 milyar lira tutarındaki hattın ihalesi yıl sonunda olacak.

Haberin Devamı