Ekonomi Ekonomik güven endeksi Şubat'ta da düştü

Ekonomik güven endeksi Şubat'ta da düştü

Paylaş
Ekonomik güven endeksi Şubat'ta da düştü

Ekonomik Güven Endeksi, imalat sanayii ve perakende ticaretteki gerilemelerin etkisiyle Ocak ayından sonra, Şubat'ta da azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Ekonomik güven endeksi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2.6 azalarak 89.38 değerinden 87.07 değerine düştü. Ekonomik güven endeksindeki azalma, imalat sanayi ve perakende ticaret sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

Haberin Devamı

Ekonomik güven endeksinin 100’den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100’den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor. İmalat sanayi güven endeksi, Şubat ayında yüzde 2.1 azalarak 106.5 değerinden 104.3 değerine gerilerken, perakende ticaret sektörü güven endeksi de yüzde 0.8 azalışla Şubat ayında 103.53 değerine düştü.

Buna karşılık, tüketici güven, hizmet sektörü güven ve inşaat sektörü güven endeksleri ise Şubat ayında Ocak ayına göre artış gösterdi. Tüketici güven endeksi, bir önceki aya göre yüzde 0.5 artarak 68.06 değerine, hizmet sektörü güven endeksi, bir önceki aya göre yüzde 0.9 artarak 101.94 değerine, inşaat sektörü güven endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 2.9 artarak, 84.98 değerine yükseldi.

Haberin Devamı

DHA