Yaşam Ekonomik kriz erken uyutuyor

Ekonomik kriz erken uyutuyor

Paylaş
Ekonomik kriz erken uyutuyor

Son dönemde uykuya erken mi dalıyorsunz? Belki de nedeni bu...

POSTA İNTERNET

Ekonomik krizin tüm dünyayı vurduğu bu günlerde, uykuya dalma saatleri de giderek gerilemeye başladı.

Küresel ekonomik krizden nasibini alan ülkelerden İngiltere'de yapılan bir araştırmada, ekonomik sıkıntılar nedeniyle halkın daha erken uyumaya başladığı ortaya çıktı.

PARA HARCAMAMAK İÇİN

Jockey pazarlama şirketi tarafından 3 bin erkek ve kadın arasında yapılan araştırmada, İnglizlerin artık ortalama olarak gece 22.30'da uykuya dalmak üzere yatağa gittiği belirlendi. Uyku saatinin bundan 2 yıl önce 23.30 suları olduğunu hatırlatan uzmanlar, "İnsanlar para harcamamak için evde oturup erkenden yatmayı tercih ediyor" dedi.

Şirketin yöneticisi Ruth Stevens, "Artık birçoğumuz eve geldiğimizde pijamalarımızı giyip oturuyoruz. Böylece iş gününün bittiğini de gösteren psikolojik bir rahatlama içine giriyoruz. Mali kriz de erken uyumanın nedenleri arasında... Ayrıca halk dışarıda daha az vakit geçirme eğiliminde" diye konuştu.

PİJAMA SATIŞLARI PATLADI

Parasızlıktan bunalan halk arasındaki bu trend, pijama satışlarına da yansımış durumda. Pijama satışları, son dönemde iki kat artış gösterirken; araştırmaya katılanların yüzde 71'i, daha önceki 5 yıl içinde hiç pijaması olmamasına rağmen geçen yıl içinde bir pijama takımı aldığını söyledi.

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı