Dünya Ekonomik krize 1 saatlik çare

Ekonomik krize 1 saatlik çare

Paylaş
Ekonomik krize 1 saatlik çare

İspanya hükümeti, 2007 yılından bu yana devam eden ekonomik kriz nedeniyle ülkede saatlerin bir saat geriye alınmasının ekonomiye katkı sağlayıp sağlamayacağını araştıracak

İspanya’da diktatör Franco’nun, Adolf Hitler’in Nazi Almanyasının kullandığı aynı saat dilimini tercih etmek istemesiyle 1940 yılından bu yana Berlin, Roma, Paris gibi Avrupa’nın önemli kentleri ile aynı saat dilimini paylaşan İspanya, ekonomik krizden dolayı saat dilimini bir saat geriye almayı tartışacak.

Haberin Devamı

Öneri, Meclis Eşitlik Komisyonu’nun 28 evet ve 13 çekimser oyla kabul ettiği bir raporda getirilip, hükümete sunuldu. Komisyon üyeleri, "Mevcut saat dilimi, yaşam kalitesine yardım etmiyor. 10-11 saat çalışmakla hiç birşey kazanılmıyor. Çalışma saatlerini daha profesyonel ayarlamamız gerekir" görüşünü savunurken, saatlerin bir saat geri alınması halinde insanların yaşam kalitesine, aile yapısına ve şirketlerin daha üretici olmasına fayda sağlayacağı belirtildi.

Ekonomi Bakanı Luis de Guindos da basına yaptığı açıklamada, "Elbetteki, bu raporu çekmecede bırakacak değiliz. Coğrafik açıdan bakıldığında, zaten uygulanan mevcut saatin olması gerekene karşılık gelmediği biliniyor. Ama kolay bir konu değil" dedi. İspanyol hükümeti, komisyonun hazırladığı rapor çerçevesinde saat diliminin bir saat geriye (Londra ve Lizbon ile aynı) alınmasının gerçekten ekonomiye katkı sağlayıp sağlamayacağını araştıracak.

Haberin Devamı

AA