Hakan Çelik Ekonomik ve çekici
HABERİ PAYLAŞ

Ekonomik ve çekici

Haberin Devamı

Çok iyi fiyata kaliteli otomobiller üreterek çıtasını iyice yükselten Skoda Kodiaq modelinden sonra şimdi de Karoq ile SUV segmentinde iddialı hale gelecek.

Ekonomik ve çekici

Çek üretici Skoda, SUV atağının yeni halkasını oluşturan Karoq ile iddiasını artırıyor. Markanın yeni üyesi olan Karoq, kompakt SUV sınıfında Skoda farkını yaşatmaya hazırlanıyor. Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, “2018’in ilk çeyreğinde satışına başlanacak Karoq ile bu segmentte önemli oyuncular arasında yer almayı hedefliyoruz” dedi.

Ekonomik ve çekici

SUV’LAR ÇOK POPÜLER

Senyücel, Kodiaq ve Karoq ile Türkiye’nin en popüler segmentlerinden birinde söz sahibi olacaklarını anlattı. Senyücel, “Karoq’u, öncelikle 1.0 litre (115 beygir) ve 1.5 lt (150 beygir) benzinlilerin yanı sıra 1.6 litre (115 beygir) motor seçenekleriyle getireceğiz. Özellikle 1.6 litre dizel seçeneğin, satışlarımızda önemli bir yer tutacağını düşünüyoruz” dedi.

Senyücel, “Türkiye’de geçtiğimiz yıllara oranla kompakt SUV segmenti yüzde 23.5 artış gösterdi. İlk dokuz ayda satılan SUV’lar pazarın yüzde 16’sını oluşturuyor. Biz de Karoq ile bu segmentten önemli bir pay elde etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

TEK AVANTAJ FİYAT DEĞİL

Karoq, yine tipik bir Skoda olarak, rakiplerinden daha geniş bir iç mekan, bagaj kapasitesi gibi üstünlüklerin yanında, VarioFlex sistemli arka koltuklar, bagaj kapağının eller serbest şekilde açılabilmesine olanak sağlayan “sanal pedal” gibi şık fikirleri bünyesinde barındıracak. Bunun yanında sayıları 20’ye yaklaşan güvenlik ve konfora yönelik donanım da Karoq’un üstün yönleri arasında.

HYUNDAI YÜKSELİYOR

■ Yeni i Ailesi, IONIQ ve Tucson modelleriyle Avrupa’da atağa kalkan Hyundai, 2017’de de başarı grafiğini yukarı taşıdı. Hyundai, satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 3 artırdı. Tüketicilerin ilgisini i10, i20, i30, IONIQ ve Tucson ile çekerek satışını artıran Hyundai, 2017’nin dokuz ayında 400 bine yakın araç sattı.

Ekonomik ve çekici

■ KONA da Hyundai’nin hem satışlardaki hem de SUV pazarındaki iddiasını güçlendirecek. Hyundai, Türkiye’de de pazar payını yüzde 4 artırdı. Düşük hacimli dizel motorlu rakiplerine rağmen, sadece benzinli versiyonla en çok satılan SUV-C modellerden biri olan Tucson, kendi segmentinde yüzde 11 paya sahip.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN GELECEĞİ

Nissan, Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıttığı yeni sıfır emisyonlu konsept araçlarıyla elektrikli otomobillerin geleceğini belirliyor. ProPILOT otonom sürüş teknolojileriyle öne çıkan ilk elektrikli SUV konsept aracı IMx’in ve LEAF NISMO’nun sergilendiği fuarda ayrıca markanın elektrikli araçlarının ‘gelecekteki sesi’ Canto’nun lansmanı yapıldı. Nissan, Eylül’de elektrikli yeni Leaf modelini tanıtmıştı. Nissan, 2018-19 sezonunda elektrikli FIA Formula E yarışlarında mücadele edecek ilk Japon otomobil markası olacak.

Ekonomik ve çekici

JAPON DEVİNDEN YENİ TEKNOLOJİLER

Dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinden Honda, 25 Ekim’de kapılarını açan ve 5 Kasım’a kadar otomobil dünyasını ağırlayacak olan 2017 Tokyo Otomobil Fuarı’nda seri üretim ve konsept otomobillerinin yanı sıra motosikletlerini ve diğer ürünlerini sergiliyor.

Ekonomik ve çekici

‘CONCEPT’LER SERGİLENİYOR

Civic Sedan, Civic Hatchback, Civic Type-R ve NSX gibi seri üretim modellerin yanı sıra Honda Sports EV Concept, Honda Urban EV Concept, Honda NeuV ve Honda Robot Cast Concept gibi konsept araçların da sergilendiği fuarda, McLaren-Honda F1, Dallara DW12 ve Dallara SF14 gibi araçlar markanın motor sporları başarılarını gözler önüne serecek. Fuarda Super Cub motosiklet modelleri de yer alacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder