Gündem Ekrem İmamoğlu’ndan son açıklama

Ekrem İmamoğlu’ndan son açıklama

Paylaş
Ekrem İmamoğlu’ndan son açıklama

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Geçersiz oyların, yüzde 1 ila 2 arasında bir kriterde artı-eksi değerler oluşuyor. Günün sonunda neticeye tesir edecek bir değere sahip değil. Bu çok net önümüzde." dedi

İmamoğlu, 2. Bölge Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, rakibine oy veren AK Partili veya diğer partilerden her seçmenin başının üstünde yeri olduğunu, hiçbir seçmenin diğerinden farkının olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Bu kente hizmet noktasında kimin oy verip vermediğine bakmayacaklarını dile getiren İmamoğlu, "Özellikle bir hususu paylaşmak istiyorum. Bir kelime canımı sıkıyor ama şöyle bir açılım yapınca herkesin hoşuna gidecek. 'Oy hırsızı' diye bir şey yazılıyor. Benim bir tek hırsızlık bildiğim şey var, o da gönül hırsızlığı yaparım, gönülleri çalarım, gönülleri kazanırım. Başka hiçbir işten anlamam hırsızlık namına. Gönüllerinizi kazanmaya geliyorum. Bu hiç zor değil çünkü hiç kimseye ön yargım yok" diye konuştu.

'SÜREÇ BELLİDİR, ORTADADIR'

Anıtkabir ziyaretine de değinen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Atamın manevi huzurunda deftere yazmış olduğum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yazım, herhalde bu biraz sıkıntı yarattı. Yaratmasın, çünkü dayanağım Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sayfasında gösterdiği sayılar ve kendi tutanaklarımız üzerinden elde ettiğimi düşündüğüm hakkımın orada beyanıdır’’ YSK'nın uygulama maddelerinden yana olduklarını, kurulun sürecin uzamaması noktasında yoğun çalıştıklarını da bildiklerini ifade eden İmamoğlu, "Ama lütfen süreci toparlayınız artık. Süreç bellidir, ortadadır. Biz demiyoruz ki bizi de 2014'te itirazlar sürerken 30 bin oy farkla Ankara'daki adayın başkanlığının kesinleştiği gibi pat diye açıklayın demiyoruz. Sayımlar, hiçbir şeyde karşılığı olmayacak sayımlar. Somut olan her itiraz hakkına saygı duyarız. Bizim de var. Biz asla itirazlara karşı gelmedik ama soyut itirazlar doğru değildir."

Haberin Devamı

Bir gazetecinin oyların sayımının devam ettiği ilçelerdeki sonuca ilişkin sorusu üzerine İmamoğlu, her ilçedeki sayımla ilgili anlık raporları aldıklarını belirtti.

'BİLGİLERİ TAKİP EDİYORUZ'

Şu anda orada daha önce pek de uygulamalarda olmayan geçersiz oyların tekrar sayılmasıyla ilgili bir sürecin söz konusu olduğunu ifade eden İmamoğlu, "Birbirine çok yakın değerler çıkıyor. Bize 10 çıkıyor, karşı tarafa 7 çıkıyor ya da karşı tarafa 25 çıkıyor bize 10 çıkıyor. Geçersiz oyların, yüzde 1 ila 2 arasında bir kriterde artı-eksi değerler oluşuyor. Günün sonunda neticeye tesir edecek bir değere sahip değil. Bu çok net önümüzde. Bilgileri takip ediyoruz, simülasyonunu da yapıyoruz. Zaten birçoğu YSK'nın sayfasına da giriliyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

"Seçimin iptal edilip yeni bir tarih verilmesi konusunda tutumunuz ne olur?" sorusu üzerine İmamoğlu, "Öyle bir gündemi düşünmüyorum bile. Zihnimde öyle bir şey yok. Burası İstanbul, 16 milyon. 82 milyonluk Türkiye'nin 145 yıllık demokrasi tarihi var. Dolayısıyla böyle bir gündemi zihnimin zerre kadar köşesinde bile tutmuyorum." dedi.

AA