Spor Ekrem Memnun şampiyonluğa odaklandı

Ekrem Memnun şampiyonluğa odaklandı

Paylaş
Ekrem Memnun şampiyonluğa odaklandı

Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyon olmaktan başka düşüncelerinin olmadığını söyledi.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde normal sezonu lider tamamlayarak Play-Off'lara giren ve ilk maçında Edirne karşısında 50 sayılık bir galibiyet alan Galatasaray Odeabank'ta antrenör Ekrem Memnun, şampiyonluktan başka bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

Memnun yaptığı açıklamada, play-off döneminde normal sezondan tamamen farklı bir basketbol oynandığına dikkati çekerek, çok kararlı oyunculardan kurulu bir takımı olduğunu belirtti. Oyuncularının bunu defalarca gösterdiğini anlatan Memnun, "Hedefimizi ve buna ulaşmak için yapılması gerekenlerin hepsini biliyoruz" dedi.

Memnun, ne tür fedakarlıklar yapılması gerektiğinin farkında olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

'Seyircimizle beraber şampiyon olacağız'

"Ne olursa olsun, bütün sıkıntılara en iyi reaksiyonu verip, şampiyon olmaktan başka hiçbir şey düşünmüyoruz. Ev sahibi avantajımız var. Kendi seyircimiz önünde çok daha büyüyerek bir basketbol oynuyoruz. Bunun bizim için en büyük avantaj olduğunu düşünüyorum. Kendi seyircimizin de bizi sonuna kadar destekleyeceğini biliyorum. Seyirciyle birleşip, inşallah burada şampiyon olacağız."

Sezonu şampiyon tamamlamak istediklerini vurgulayan Memnun, "Biz şampiyonluğa kendimizi yakın görüyoruz. Rakip kim olursa olsun, istediği kadrosuyla oynasın. Bunun için çok çalıştık, çok fedakarlık yaptık. Bunun karşılığını almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Memnun, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nde yer alamadıkları için üzgün olduğunu kaydederek, "Bu sene çok büyük talihsizlikler yaşadık. Geçen seneki başarımızı tekrar edebilirdik, kısmet olmadı. Orada olmadığımız için üzgünüm" diye konuştu.

'Çeyrek finalde mucize bir şekilde elendik'

Kadınlar Avrupa Ligi’ni, deplasmanda 29 sayı farkla yendikleri Çek Cumhuriyeti temsilcisi USK Prag’ın kazandığını hatırlatan Memnun, "Biz bu sene de Avrupa şampiyonu olmak için takımı bir arada tutmaya çalıştık. Ekonomik gücümüzün el verdiği kadarıyla yapabileceğimiz her şeyi yapmaya çalıştık ama maalesef çok büyük sıkıntılar yaşadık" ifadelerini kullandı.

Memnun, Avrupa Ligi’nde çeyrek finalde elendiklerini anımsatarak, şunları söyledi:

"Çeyrek finalde mucize bir şekilde elendik. Avrupa Ligi şampiyonu olmak için Avrupa’nın en iyi kadrosu, en iyi takımı olmaya gerek yok. Biz bunu ispat ettik. En pahalı takımı olmaya da gerek yok. Bu sene olmadı ama motivasyonumuz, isteğimiz var. Bunu defalarca yapmak istiyoruz. Bu yönde adım atıyoruz. Bu sene, bizim içimizde bir yara oldu. Saçma sapan kontrol edemediğimiz şeylerden dolayı şampiyonluğun elimizden kayıp gittiğini düşünüyoruz. Bundan da ders çıkardık."

Başkan Duygun Yarsuvat’ın açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat’ın daha önce televizyon programında, gelecek sezon basketbol takımlarının tamamen Türk sporculardan kurulu olması gerektiği yönünde yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine ise Memnun, şunları kaydetti:

"Başkanın sözünün üzerine bir söz söylemem doğru olmaz. Galatasaray Kulübü’nün başkanı, Galatasaray Kulübü’nü yöneten insanlar, kulübün stratejilerini belirlerler. Ben bu konuda hiçbir şekilde yorum yapamam. Başkanımız söyleyeceğini söylemiş. Bunun üzerine yorum yapmak bana düşmez. Alacakları her karar hayırlı olsun."

AA

Haberin Devamı