Gündem Eksi 20 derecede Bindallı gösterisi

Eksi 20 derecede Bindallı gösterisi

Paylaş
Eksi 20 derecede Bindallı gösterisi

Erzurum'da düzenlenen 'Kayak Yapan Gazeteciler Olimpiyatları'nın açılış töreni Palandöken Dağı'nda yapıldı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye düştüğü açılış gecesine katılan Atatürk Üniversitesi Bindallı Halk Dansları Topluluğu, zor anlar yaşadı

Kış turizm merkezi Palandöken’de 28 Şubat- 3 Mart tarihleri arasında yapılacak olan ve 57 ülkeden 200 sporcunun katıldığı ’Kayak Yapan Gazeteciler Olimpiyatları’ düzenlenen meşaleli kayak gösterisi ile başladı. Palandöken Dedeman oteli önünde düzenlenen törene Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ve gazeteciler katıldı. Meşaleli kayak gösterisi ile başlayan gecede ülkeler tanıtıldı.

Soğuk ve rüzgarlı havadan korunmak için törene katılanlar yakılan ateşlerin etrafında kümelendi. Uzun bir süre sıranın kendilerine gelmesini bekleyen Atatürk Üniversitesi’nin 32 öğrenciden oluşan Halk Dansları Topluluğu, karlı zeminde zor anlar yaşadılar.

Gösteri öncesi ateşin etrafında ısınan öğrencilerden kızlar ayaklarının kaymaması için kışlık ayakkabılarını giyindiler. Öğrenciler, zor şartlar altında gösterilerini başarı ile tamamladı. Halk Dansları topluluğundan Meryem Doğan, "Soğuk havada oynamak çok zor. Kıyafetler çok ince. Üşümemek için alttan içlik giydik. Kayacağım diye çok korktum" diye konuştu.


Hümeyra PARDELİ- Zafer KUMRU/ ERZURUM, (DHA)