Beden Sağlığı Az kalsın rahmini alacaklardı! Eksik imza yanlış ameliyattan kurtardı

Az kalsın rahmini alacaklardı! Eksik imza yanlış ameliyattan kurtardı

Paylaş
Az kalsın rahmini alacaklardı! Eksik imza yanlış ameliyattan kurtardı

Rahminde miyom (ur) tespit edilen Şırnak Silopili Fatma Soltanıan’a rahminin alınacağı ve bir daha çocuk sahibi olamayacağı söylendi. Kocası yanında olmayan ve onun imzalı onayı olmadan ameliyata giremeyen Fatma Soltanıan (29), küçük bir kesi ile yapılan ameliyatla rahmi zarar görmeden 15 santimlik urdan kurtuldu

Karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede rahminde ur tespit edilen Silopili Fatma Soltanıan’a (29) urla birlikte rahminin de alınacağı bir ameliyat yapılacağı ve bir daha çocuk sahibi olamayacağı söylendi. O sırada kocası şehir dışında bulunan ve onun imzalı onayı olmadan ameliyat edilmeyen Fatma Soltanıan, kocasını beklemeye başladı.

Haberin Devamı

İNTERNETTE HABERİNİ GÖRDÜ

Bu sürede internetten hastalıkla ilgili araştırma yapmaya başlayan Fatma Soltanıan, Diyarbakır’da görev yapan Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç.Dr. Hakan Çoksüer’in bu ameliyatla ilgili haberini gördü. Doç.Dr. Hakan Çoksüer’in kliniği ile iletişime geçen Fatma Soltanıan, zaman kaybetmeden kocası Kemal Soltanıan (35) ile birlikte Diyarbakır’a geldi. Yapılan muayenesinde rahminde 15 santimetrelik ur tespit edilen Fatma Soltanıan, Doç.Dr. Hakan Çoksüer’in küçük bir kesi ile yaptığı mini laparotomi ameliyat sonrası rahmi zarar görmeden bir günde sağlığına kavuştu.

'KOCAM YANIMDA OLSA İMZA ATACAKTI'

2 çocuklu Fatma Soltanıan, ameliyat için kocasının da imzalı onayı gerektiğini ve kocası yanında olsa imzayı atacağını belirterek, "Eşim yanımda olmadığı ve imzası gerektiği için ameliyat yapmadılar. Yoksa ameliyat olacaktım ve ameliyatta rahmim de alınacaktı. Daha sonra Hakan Hoca'nın haberini gördüm. Silopi’den kalkıp buraya geldim. Hakan Hoca muayene sırasında bana yüzde 99 ihtimal rahme dokunulmayacağını söyledi. Rahmimden olmadım. Allah razı olsun ondan. Şimdi tekrar çocuk sahibi olabilirim" dedi.

Haberin Devamı

İHA