Halil Üner EKSTRA ENERJİ
HABERİ PAYLAŞ

EKSTRA ENERJİ

Haberin Devamı

Bütün spor dallarında sıradan derecelerle şampiyonlar arasındaki fark şampiyonların ekstra enerjiyi çıkartma becerileridir. Mesela 100 metre koşusunda son 5, 10 metreye kadar bütün koşucular hemen hemen eşittir. Son 5, 10 metrede ise ekstra enejiyi çıkartan sporculardan biri şampiyon olur. Basketbolda da özellikle bizim takımımız son Dünya Şampiyonası’nda bu ekstra enerjiyi defalarca çıkartmıştı.

[[HAFTAYA]]

Ancak bundaki en önemli etken maçların Türkiye’de oynanması ve tribünlerdeki coşkulu seyircimizdi. Bundan sonraki maçlardan önce takım kaptanı Ömer Onan’ın arkadaşlarını toplayıp bu ekstra enerjiyi hep beraber çıkartmayı istemesi gerekir. Ben inanıyorum ki Türk takımında bireysel yetenekler Avrupa’daki bütün takımlardan fazla.

Önemli olan turnuva atmosferinde teknik kadroyla bütünleşip bu ekstra enerjiyi hep beraber çıkartabilmek. Haydi arkadaşlar ilk önce bu ekstra enerjiyi Polonya maçında çıkartalım. Hele hele İspanya maçında bu ekstra enerjiye çok fazla ihtiyacımız olacak. Polonya maçıyla ilgili kısacık teknik uyarılarım ise şöyle olacak: Her hücumda top bir kere pota altındaki uzun oyuncularımıza verildiği takdirde göreceksiniz ki maçı en az 20 sayı farkla kazanırız.

Son not: Oğuz Savaş için artık turnuvaya ısınma zamanıdır. Potaya arkası dönük Avrupa’daki en iyi uzun oyuncularından birisi olduğunu biliyorum. Haydi Oğuz, göster kendini.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder