Gündem El Bab'da 5 şehit! Gamze Özçelik'in arkadaşı Başbakan'la karavanadan yemek yemişti

El Bab'da 5 şehit! Gamze Özçelik'in arkadaşı Başbakan'la karavanadan yemek yemişti

Paylaş
El Bab'da 5 şehit! Gamze Özçelik'in arkadaşı Başbakan'la karavanadan yemek yemişti

Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı’nın 150’nci gününde şehit haberi geldi. Oyuncu Gamze Özçelik, hain saldırıda şehit düşen yakın dostu Piyade Uzman Çavuş Selim Topal'ın acı haberiyle yıkıldı

El Bab’ın kuzeydoğusunda bulunan Suflaniyah bölgesinde DEAŞ’ın bombalı araçla saldırısı sonucu 5 asker şehit oldu. TSK dün sabah yaptığı açıklamada, Türk ve koalisyon savaş uçaklarının hava harekâtları sonucu Suflaniyah’ta kontrolün sağlandığını duyurdu. Adından burada küçük bir barınma yeri kuruldu.


BOMBALI ARAÇLA SALDIRI


DEAŞ dün saat 13.40’dabarınma yerine bombalı araçla saldırı düzenledi. Barınma yerinde nöbet tutan askerler DEAŞ’a ait olduğunu değerlendirdikleri aracın geldiğini fark edince hemen makineli tüfeklerle karşılık vermeye başladılar. Araç son sürat barınma yerine doğru gelirken demir bariyeri aşamadı. Çatışma sürerken bir DEAŞ’lı terörist aracı patlattı. Bu patlamanın etkisiyle demir bariyerin yakınında bulunan 5 asker şehit düştü, arkadaki 9 asker ise yaralandı. Ankara’ya gelen ilk raporda, patlama öncesi çıkan çatışmada 6-7 DEAŞ’lının öldürüldüğü bilgisi yer aldı. Askeri kaynaklar, Türkiye’ye getirilen yaralı askerlerin sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Saldırıdan sonra TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin bir kısmının tedbir amaçlı olarak bölgeden çekildiği öğrenildi.


BAŞBAKAN İLE KARAVANA




Şehit Piyade Uzman Çavuş Selim Topal, yılbaşı gecesi Başbakan Yıldırım ile Gaziantep’te Geri Gönderme Merkezi’nde aynı karavanadan akşam yemeği yiyen askerlerden biriydi. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Taşkın (24), Samsun Çarşambalıydı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Bahattin Bakır (28) altı gün önce Zonguldak Devrek’teki evindeydi. Piyade Uzman Onbaşı Mete Can’ın (25) Hatay Dörtyol’da 2 ay önce evlendi. Piyade Uzman Çavuş Emre Doruk’un Giresunluydu.


GAMZE ÖZÇELİK YIKILDI


Şehit olan 5 askerden Piyade Uzman Çavuş Selim Topal, oyuncu Gamze Özçelik'in yakın arkadaşı çıktı.

Gamze Özçelik'in şehit Selim Topal için yazdıkları şöyle:



“Lütfen gerçek olmasın.. Daha geçen gün konuştuk seninle.. Şehit olan, gazi olan arkadaşların için ağlıyordun, mazlumlara üzülüyor, savaş altında yoklukla savrulan çocuklar için dertleniyordun. Yazıyorum şimdi sana iyimisin diyorum cevap alamıyorum. İyimisin lütfen yazsana?.. Dostum oldun sen benim. Hayri'de seninlemiydi söylesen ya? Hep düşünürdüm sen şehit olsan ne yaparım diye. Gönlü güzel, yüzü güzel insan. 'Umut olmak için oralardayız' diyordun hep.. Sizde ki nasıl bir vefa?.. iki günde iki gönüldaşımı kaybettim.. Neden böyle oluyor söylesen ya?..... Neden sizleri yolcu bile edemediğim, uzakta olduğum zamanlar da gidiyorsunuz biri bana açıklasa ya?... Allah'im ailesine sabir ver... Allah'im... Ahh...”