Gündem El butonu düzenekli patlayıcı bulundu

El butonu düzenekli patlayıcı bulundu

Paylaş
El butonu düzenekli patlayıcı bulundu

Eylemi yapan kişinin bulunduğu yerde el butonu düzenekli patlamamış plastik patlayıcı madde ele geçirildi

Taksim'de sabah saatlerinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin görev yaptığı noktada meydana gelen patlamayla ilgili İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın katılımıyla ortak basın açıklaması yapıldı.

Genel Müdür Köksal, polise yapılan bu saldırıyı 'menfur bir saldırı olarak nitelendirip 'Bu saldırıyla 32 kişi; bir kısmı vatandaş bir kısmı polis yaralandı. Şu anda aldığımız bilgiler polislerimizin hayati tehlikeyi atlattığı bildiriliyor. Detaylı bir çalışma araştırma içerisindeler. Kısa süre içerisinde daha geniş bilgilere ulaşacaklar. Olay yeri inceleme ekipleri olay yerindeki bilgileri toparladılar. Zannediyorum kısa süre içinde değişik değişik açıklama yapacaklar. Yaralanan vatandaşlarımıza ve teşkilat mensuplarına geçmiş olsun dileklerimi sizler vasıtasıyla iletiyorum' diye konuştu

Haberin Devamı

BASINA TEŞEKKÜR

Basına teşekkür eden Köksal Köksal, ' Olayların akışında ve aktarılışında gösterdiğiniz duyarlılıktan dolayı sizlere de teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

Köksal'ın ardından açıklama yapan Vali Mutlu, patlamanın Taksim Meydanı'nda saat 10.40 sıralarında meydana geldiğini hatırlatarak ' Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün sabit görev yaptığı noktada emniyet personellerine yönelik bir erkek şahıs tarafından gerçekleştirilen eylem neticesinde eylemi gerçekleştiren terörist olay yerinde ölmüş, meydana gelen patlama sonucunda 5'i ağır olmak üzere 15 polis ve 17 vatandaşımız toplam 32 kişi yaralanmıştır. Öncelikle bu menfur saldırıda yaralanan polislerimize emniyet teşkilatımıza güvenlik güçlerimize ve yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Özellikle durumu ağır olduğunu ifade ettiğimiz polislerin durumlarının gayet iyi olduğunu, ve hastanede tedavilerinin devam ettiğini ifade etmek istiyorum. Özellikle yaralanan polis ve sivillerin durumu hafifi olan 23 kişi ayakta tedavi edilmişler. Diğer yaralıların tedavisi devam ediyor' diye konuştu.

Haberin Devamı

MOBESE ARAŞTIRMASI

Vali Mutlu, olay yerinde yapılan incelemelerde eylemi yapan kişinin bulunduğu yerde el butonu düzenekli patlamamış plastik patlayıcı madde ele geçirildiğini ifade etti. Vali Mutlu, ' Meydana gelen olayla ilgili çalışmaları teşkilatımız birimlerimiz koordineli şekilde yoğun sürdürmektedir. Bölgedeki MOBESE kameraları vasıtasıyla eylemcinin bu eylemi düzenlerken yapmış olduğu eylemin niteliği yönünde çok detaylı çalışmayı sürdürüyoruz. Bu konuyla ilgili gelişmeler sonrası yeni elde edeceğimiz bilgileri basınımızla doğrudan doğruya paylaşmaya devam edeceğiz. Bu tür eylemleri şiddetle kınıyoruz. Hedefi güvenlik güçleri olmakla birlikte sivillerin etkilenmesi terörün ne derece acıması olduğunun gerçekten yeni bir görüntüsü. Bu bir insanlık suçudur. Bu suçu işleyenlerin çıkış yolu yanlıştır. Bu tür eylemlerle ülkemizde milletimiz içerisinde huzursuzluk yaratarak netice alması mümkün değildir. Bundan sonraki periyotta ta sizlerin gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum. Basının yeni bilgilerle enforme edileceğini belirtiyor. Milletimize geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyor, yaralılarımıza geçmiş olsun diyorum' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

'HANGİ ÖRGÜT?' SORUSU

Vali Mutlu, gazetecilerin ' bombayı patlatan kişinin kimliği ve hangi örgüt tarafından gerçekleştirildiğinin tespit edilip edilmediği' yönündeki soruya 'Bu konuda şu anda bir açıklama yapmak durumunda değiliz. Erken bir değerlendirme yapmak yok. Olayı tespit ettikten sonra açıklama yaparız' diye yanıt verdi. Bu sırada Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal devreye girerek 'Şunu da ilaveten eklemek istiyorum. Emniyetimizin önemli yolda ilerlediği bir takım çalışmalar var. Bu sorunuzun cevabını belki kısa sürede size ulaştırırlar' diye konuştu.

Sinan BİLGİLİ / İSTANBUL - DHA