Gündem El Kaide operasyonunun 'Vakit'i şaşırtmadı

El Kaide operasyonunun 'Vakit'i şaşırtmadı

Paylaş
El Kaide operasyonunun 'Vakit'i şaşırtmadı

Yakalanan 57 militanın liderinin emekli imam Mehmet Doğan, fikir babasının da şeriatçı fikirleriyle bilinen Vakit gazetesinin eski yazarı Mustafa Kaplan olduğu belirlendi

ÖRGÜTE BÜYÜK DARBE

Polis, birçok ilde yaptığı operasyonlarla terör örgütü El Kaide’nin Türkiye oluşumunu çökertmişti. Yakalanan 57 militanın liderinin emekli imam Mehmet Doğan, fikir babasının da şeriatçı fikirleriyle bilinen Vakit gazetesinin eski yazarı Mustafa Kaplan olduğu belirlendi. Buna göre El Kaide’nin talimatıyla Mustafa Kaplan ile Mehmet Doğan, yeni bir grup oluşturdu. Mustafa Kaplan, El Kaide’nin yurt dışındaki üst düzey sorumlularıyla Almanya ve Azerbaycan’da görüşüyordu.

ŞİFRE 'ÇAY İÇELİM'

Mustafa Kaplan, yurt dışındaki El Kaide liderleriyle aldığı kararları “Çay içelim” mesajıyla İstanbul’da buluştuğu militanlara aktarıyordu. Mustafa Kaplan’ın oğlunun 15 gün önce uyuşturucu maddeyle yakalandığı belirlendi. Aralarında öğretmen, imam, eşcinsel ve kadın satıcısı da bulunan militanların örgütün yurt dışındaki kamplarında eğitim aldığı belirlendi. Bursa’da yakalanan 4 militan dün mahkemede tutuklandı.

BASTON İÇİNE KILIÇ GİZLEMİŞLER

Operasyonlarda örgüte ait 3 el bombası, 1 sis bombası, 7 tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 1 havalı tabanca, 1382 fişek, 18 av tüfeği, 1 lazer noktalayıcı, düzenek yapımında kullanılan elektronik malmeze, 7 hançer, 1’i baston içine gizlenmiş 4 kılıç, 31 masaüstü ve dizüstü bilgisayar, 53 harddisk, 7 ses kayıt cihazı ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

VAKİT'İN DEDELERİ

Vakit Gazetesi yazarı 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez, 14 yaşındaki B.Ç.’ye Nisan 2008’de cinsel istismarda bulunduğu için 13 yıl hapis cezası almıştı. Ancak Vakit Gazetesi, dava boyunca Hüseyin Üzmez’e sahip çıkmıştı. Vakit, 3 yıl önce gazeteden ayrılan eski yazarı Mustafa Kaplan’a da tıpkı Hüseyin Üzmez gibi sahip çıktı.

Emir SÖYLEMEZ

2