Gündem El Kaideci: Türkiye'nin sonu geldi

El Kaideci: Türkiye'nin sonu geldi

Paylaş
El Kaideci: Türkiye'nin sonu geldi

Türk El Kaidesi'ne yönelik operasyonda ele geçirilen, grubun lideri Mehmet Doğan tehditler savurmuş

Türkiye'de 22 kentte gerçekleştiren ve 112 kişinin gözaltına alındığı Türk El Kaidesi'ne yönelik operasyonda ele geçirilen görüntüler tüyler ürpetici. Gözaltına alınanlardan 65'inin liderliğini yaptığı öğrenilen Mehmet Doğan'ın ele geçen konuşmasında cihat çağrısı yaptığı ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı Müslüman ülkelerinin sonunun geldiğini söylediği ortaya çıktı.

'KILIÇ OYNAMAZSA BÖYLE İSLAM OLMAZ'

Radikal dinci grubun liderliğini üstlenen Doğan, ele geçen görüntülerinde, "Senin hükümetin başındaki adam senin değil, onların adamıdır. Senin başındaki hoca da onlarındır, senin başındaki şıh da onlarındır. Diyecek ki nasıl edelim hocam? Ben de diyorum ki git silah yap vur. Kılıç oynamazsa böyle İslamiyet olmaz" dediği görülüyor.

'CÜMLESİ KIRILACAK VE GİDECEKTİR'

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı Müslüman devletlerini de tehdit eden Doğan, konuşmalarında, "Şeriatla amel etmeyen Mısır, Suriye, Türkiye, Pakistan, Hindistan, İran bütün alem-i İslam'da zahiren Müslüman görünen devletlerin cümlesi kırılacak ve gidecektir. Yakında gidecektir, uzakta değil" dediği görülüyor. Doğan, konuşmasında Müslümanlara silah ve füze yapmalarını da istiyor.

Fevzi KIZILKOYUN / ANKARA, (DHA)