Ekonomi El Maktum iflasın eşiğinde

El Maktum iflasın eşiğinde

Paylaş
El Maktum iflasın eşiğinde

2009 yılında iflasın eşiğine gelen ve 1.9 milyar dolar ödemesi bulunan Dubai Şeyhi El-Maktum, sahip olduğu şirketleri tek tek satıyor

2010 yılının ilk yarısında 1.9 milyar dolar ödemesi bulunan Dubai Holding, Bank Muscat, Oman National Investment ve Malaysia's Bank Islam'daki hisselerini satış vitrinine koydu.

Kriz öncesinde dünyanın dört bir yanında satın alınacak şirket arayan Şeyhi El Maktum'a ait Dubai Holding, son günlerde portföyünde bulunan 3 şirketi için satış görüşmeleri yapıyor.

Dubai Holding son olarak piyasa değeri açısından Umman'ın en büyük bankası olan Bank Muscat'taki yüzde 15 hissesini satışa çıkardı. Analistler, Dubai Holding'in Bank Muscat'taki hisselerinin değerinin borsada oluşan fiyata göre 350 milyon doların üzerinde olduğunu ifade ederken Dubai yetkililerinin hisseleri “tek bir alıcıya” satmaya daha sıcak baktığını belirtiyor.

Uzmanlar, Dubai Holding'in satış görüşmelerine devam ettiği Oman National Investment şirketindeki hisselerinin satışından yaklaşık 90 milyon dolarlık gelir elde edebileceğini tahmin ediyor.

Dubai Holding, Oman National Investment'ın yüzde 35 hissesini 2007 yılında Shuaa Capital'dan almıştı. Geçtiğimiz Aralık ayında Dubai Holding, Mısır'daki yatırım bankası EFG Hermes'teki yüzde 7 hissesini 120 milyon dolara satmıştı.

Haberin Devamı