Gündem Elazığ'da hain pusu: 2 şehit

Elazığ'da hain pusu: 2 şehit

Paylaş
Elazığ'da hain pusu: 2 şehit

Pusu kuran bir grup PKK'lı, baraj güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine ateş açtı.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesindeki Seyrantepe Barajı’nın güvenliğini sağlayan askerlere bir grup PKK’lı terörist tarafından ateş açıldı. Köylülerin de iki ateş arasında kaldığı çatışmada 2 asker şehit oldu, 1 sivil öldü. 1 astsubay ile 4 köylünün de yaralandığı çatışmanın ardından geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Tunceli sınırında bulunan Yoğunağaç köyündeki Seyrantepe Barajı’nın güvenliğini sağlayan askeri time, dün saat 21.00 sıralarında görevden dönerken, pusu kuran bir grup PKK’lı terörist tarafından ateş açıldı.

Teröristlerin uzun namlulu otomatik silahlarla açtığı çapraz ateş sonucu 2 asker şehit olurken, karakol komutanı astsubay yaralandı. Bu sırada tarlada çalıştıktan sonra sepetli motosikletle köylerine dönen bir aile de, çatışmanın ortasında kalınca kurşunların hedefi oldu.

Haberin Devamı

YARALI ÇOCUĞUN DURUMU AĞIR

PKK’lıların silahlarından çıkan kurşunlarda motosiklette bulunan Şerife Gezici (70) isimli kadın ölürken, Ali Gezici (49), Bedriye Gezici (38), Mazlum Gezici (5), İsmail Gezici (19) de yaralandı.

Yoğuağaç Jandarma Karakolu’ndan askerler de hemen bölgeye giderek PKK’lılarla çatışmaya girdi. Çatışma sürerken, Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar bölgeye indirildi. Süper Kobra tipi helikopterler de PKK’lıların bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldı.

Yaralanan astsubay ile durumu ağır olan 1 çocuk Elazığ Asker Hastanesi’ne götürüldü. Yaralı 3 sivilin tedavisinin Karakoçan Devlet Hastanesi’nde sürdüğü kaydedildi.

DHA