Gündem Elazığ'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Elazığ'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Paylaş
Elazığ'da 5,2 büyüklüğünde deprem

Elazığ'da dün saat 20.31'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada depremin merkez üssünün Sivrice ilçesi olduğu bildirildi. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan arayarak depremle ilgili bilgi aldı, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti." dedi.

Elazığ’a 25 kilometre uzaklıktaki Sivrice ilçesine bağlı Kavaklı köyü merkezli saat 20.31’de yerin 9.4 km derinliğinde 5.2 büyüklüğünde deprem oldu.

Haberin Devamı

Depremin Elazığ dışında, Tunceli, Malatya, Diyarbakır ve Bingöl'de de hissedildiği öğrenildi.

Elazığ'da deprem nedeniyle vatandaşlar kendini dışarı attı.

3.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI ŞOK

Bu depremden kısa süre sonra bu kez saat 20.55’te yine merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.3 büyüklüğünde artçı şok meydana geldi.

AFAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Elazığ'daki depreme ilişkin, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Elazığ'da ilk belirlemelere göre 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hissedilen şehirler ve köylerle irtibata geçtik. Gelişmeleri takip ediyoruz. Geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.

KIZILAY BAŞKANI: EKİPLERİMİZ BÖLGEDE

Haberin Devamı

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Ekiplerimiz bölgeye intikal etmiştir." ifadesini kullandı.

VALİ KALDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sivrice ilçesindeki depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını belirterek, "Depremin merkez üssü Sivrice ilçesi ve köylerinden şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk intikal etmedi. Her ihtimale karşı başta AFAD olmak üzere ekipleri ilçeye yönlendirdik." diye konuştu.

Kaldırım, ayrıca "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan arayarak depremle ilgili bilgi aldı, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti." dedi.

AA