Gündem Elektrik borcu can aldı

Elektrik borcu can aldı

Paylaş
Elektrik borcu can aldı

Elektirk borcunu ödeyemeyen aile, 67 yaşındaki annelerini, unutulan mum nedeniyle çıkan yangında feci şekilde kaybetti

Edirne’de bir apartmanın birinci katında çıkan yangında felçli kadın yanarak can verdi. Dumandan etkilenen biri bebek, 10 kişi ekipler tarafından kurtarıldı.

Haberin Devamı

Gülçin Daşdelen (21), Gülşah Günyeli (24) ve anneleri Ülfet Daşdelen’in (67) oturduğu Öztürk apartmanının birinci katında yangın çıktı. Felçli annelerini evden taşıyamayan kızları Gülşah ve Gülçin, sokağa çıkarak yardım istedi. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına başladı.

Apartmanın üst katlarında dumandan etkilenenler de pencere ve balkonlara çıkarak yardım istedi. Müdahaleye gelen itfaiye aracının merdiveni olmamasına, mahalleli tepki gösterdi.

Bunun üzerine olay yerine gelen Trakya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TREDAŞ) ekibinin merdivenli aracıyla, aralarında 4 aylık bebek ve 4 yaşında çocuğun da bulunduğu 10 kişi apartmanın çeşitli katlarından kurtardı. İtfaiye ekipleri de, sonradan gelen merdivenli araçla TREDAŞ’a kurtarma çalışmalarında yardımcı oldu.

Haberin Devamı

Dumandan etkilenen bir aile, önce 4 aylık bebekleri Beren’in kurtarılmasını isteyerek, TREDAŞ ekibine bebeklerini teslim ettiler. Daha sonra anne ve babası indirildi. Beren bebeğin annesi, bebeğine sarılarak, uzun süre ağladı.

Yangının çıktığı kattaki müdahalenin tamamlanmasının ardından eve giren sağlık ekipleri, felçli kadının yanarak öldüğünü tespit etti.
Annelerinin öldüğünü bilmeyen kızlar, umutla apartmanın kapısında yetkililerden gelecek sevindirici haberi beklediler.

Bu arada, Gülçin Daşdelen, apartman sakinleriyle bir ara münakaşa yaşadı. Daşdelen’e, apartman sakinleri "annene sen hiç bakamadın" deyince araya polis girerek, kavgayı önledi.

Cumhuriyet Savcısı ve Olay Yeri İnceleme Ekipleri’nin incelemelerinin ardından, yanarak can veren yaşlı kadının cesedi, ambulansa taşındı. Annesini bu halde gören Gülçin Daşdelen, "annem senden başka kimsem yok, babam da gitti, sen de gittin. Kalk sana döner alacağım, sen seversin. Beni bırakma" diye ağladı.

Gözü yaşlı genç kız, polis aracına bindirilerek, hastaneye götürüldü. Annesinin cesedi de Edirne Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yaklaşık 6 gündür ailenin oturduğu evin elektriğinin kesik olduğunu belirten yetkililer, gece aydınlanmak için yakılan mumun söndürülmeyi unutulmasının yangını çıkardığı ihtimali üzerinde duruyor.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı