Gündem Elektrik kesildi, küçük İsa'nın hayatı tehlikede

Elektrik kesildi, küçük İsa'nın hayatı tehlikede

Paylaş
Elektrik kesildi, küçük İsa'nın hayatı tehlikede

Elektrik kesildi, küçük İsa'nın hayatı tehlikede

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde Konaklar Köyü’nde tarım işçilerinin usulsüz olarak çadırlarına çektikleri elektrik kesilince, solunum güçlüğü nedeniyle hortumla beslenen ve sürekli buhar verilen 2 yaşındaki İsa Akay’ın hayatı tehlikeye girdi.

Haberin Devamı

Doğu ve Güneydoğu’dan gelerek Konaklar Köyü’nde kurdukları çadırlarda yaşayan tarım işçileri, tarımsal sulama için bir tarlada bulunan abonelikten kendilerine usulsüz olarak elektrik çekip kullanmaya başladı. Elektrik faturasını da düzenli olarak yatıran tarım işçileri, birbirleri arasında henüz bilenmeyen bir nedenle yaşanan husumet nedeniyle TEDAŞ’a ihbar edildi.

Şikayet üzerine yaklaşık 50 çadırın bulunduğu bölgeye gelen görevliler, tarımsal sulama için bir köylünün hattından usulsüz elektrik alındığını saptayarak bu şekilde kullanılmasının yasak olduğunu belirtip hattı kesmek istedi. Ancak görevliler, 30 yaşındaki Behçet ve 27 yaşındaki Hülya Akay çiftinin 2 ay önce boğulma tehlikesi geçirdiği için karnından hortumla beslenen ve zaman zaman nefes almakta güçlük çektiği için elektrikli makina ile buhar verilen İsa Akay’ın durumu için 2 gün süre tanıdı. Dün öğleden sonra tekrar çadırların bulunduğu alana gelen görevliler, usulsüz çekilen elektriği kesti.

Haberin Devamı

Karanlıkta kalan tarım işçileri bu duruma tepki gösterirken, en çok da sık sık elektrikli makina ile buhar verilen İsa Akay’ın durumu insanları tedirgin etti.

HER AN ÖLEBİLİR

Oğlunun nefes alamadığı takdirde ölebileceğini belirten baba Behçet Akay, “Dağ başında abonelikten çektiğimiz elektriğin faturasını da kendi aramızda para toplayıp ödüyoruz. Tek kuruş borcumuz yok ama ‘usulsüz’ diye kesildi. Çocuğum nefes alamaz ise ne olacak ölecek mi? Çocuğum ölmeden buna çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Çadırların önünde toplanıp Türk Bayrakları da açan tarım işçileri, ‘Elektrik istiyoruz’ diye slogan attı. Tarım işçilerinin okula giden çocukları ise karanlıkta kaldıkları için ders çalışamadıklarını söyledi.

USULSÜZ İŞLEM YAPILMIŞ

TEDAŞ Tarsus İlçe Müdürü Oğuzhan Yıldız ise, çadırlarda usulsüz elektrik kullanıldığı yönünde ihbar aldıklarını ifade ederek, “Bu şekilde elektrik kullanamayacaklarını kendilerine bildirdik. Tarım işçileri bize hasta çocuklarının olduğunu söyledikleri için onlara 2 gün süre verdik. Ancak verilen süreye karşılık herhangi bir önlem almadılar. Ayrıca bu şekilde elektrik kullanmak can ve mal güvenliğini tehdit ediyor. Çektikleri tesisatlar güvenli değil, biri elektrik akımına kapılır ölürse kim bunun vicdani sorumluğunu alacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), (DHA)