Yaşam Elektrik kesildi telefon şarjları nasıl tasarruflu kullanılır?

Elektrik kesildi telefon şarjları nasıl tasarruflu kullanılır?

Paylaş
Elektrik kesildi telefon şarjları nasıl tasarruflu kullanılır?

Elektrikler kesildi, peki ne zaman gelecek? Bu sorun bir köşede dursun herkes telefon şarjı bitince ne yapacağını düşünüyor... Elektrik kesintilerinde telefon şarjını nasıl tasarruflu kullanabiliriz? Buzdolabındaki yiyeceklerimizi nasıl koruruz? İşte tüm bu soruların cevabı...

Öncelikle elektrik kesintisiyle ilgili aranacak numara 186. Ancak Türkiye genelini etkiyen bugünkü gibi bir durumda bu numaraya ulaşmak imkansız.

Başta buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları, televizyon gibi elektronik aletlerin fişlerini pirizden çekebiliriz. Geri geldiğinde yaşanacak yüksek voltaj zarar verebilir.

EN ÖNEMLİ TEDBİR İSE KOMBİYİ KAPATMAK!

Çünkü elektrik kesintisinin ardından arıza riski en yüksek elektronik alet kombi. Elektrik kesintisi sırasında asansörde birileri olabilir. İşyeri ya da binada asansörleri kontrol etmekte fayda var. Kalanlar var ise yardım edilmeli.

TELEFON ŞARJI AZALDIYSA NE YAPMALI


Akıllı telefonlarda enerji tasarrufu sağlamak ve şarj süresini uzatmak için yapılması gerek birkaç işlem bulunuyor.

Kablosuz veri bağlantıları akıllı telefonlarda en çok enerji harcayan özellikler arasında. Akıllı cihazınızın 3G, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarını kapatmanız durumunda telefonunuzda pil tasarrufu sağlayabilirsiniz. Lokasyon servisleri de çok şarj harcayan özellikler arasında. Bu servisleri devre dışı bırakmanız durumunda şarjınızda yüzde 20'ye kadar bir iyileşme görülebilir.

Ekran parlaklığını kısmak da telefonunuzun harcayacağı enerjiyi azaltacak önlemler arasında .

BUNLARI UNUTMAYI
N

** Elektrik kesintisi ne kadar sürerse sürsün; elektronik cihazlarınıza zarar verebilir. Bu nedenle kesinti başladığı sırada televizyon, çamaşır ve bulaşık makinesi, fırın, bilgisayar gibi aletleri prizden çekin. Zira elektrik bağlantısı sırasında çıkabilecek ufak bir kıvılcım bile yangına sebep olabilir.

** Güneş enerjisiyle şarj olan cihazlar hayat kurtarabilir. Bu cihazlar, kesintinin uzun sürmesi halinde şarj ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Haberin Devamı