Gündem Elektrik kontağı evi kül etti

Elektrik kontağı evi kül etti

Paylaş
Elektrik kontağı evi kül etti

Kırıkkale'ye bağlı Bahşılı İlçesi'nde elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangında bir ev tamamen kül oldu

Yangın sırasında evde televizyon izleyen yaşlı kadın ile torunları dumanların yayıldığı farkedince hemen dışarı çıkarak mutlak ölümden döndüler. Evin altındaki ahırda bulunan 150 hayvan ise komşuların yardımıyla kurtarıldı. Bugün akşam saatlerinde Hüseyin Onbaşı Mahallesinde Sadettin İnce'ye ait evde elektrik kontağından yangın çıktı.

Haberin Devamı

Evde torunları ile birlikte televizyon seyreden yaşlı kadın, dumanları farkedince hemen dışarıya çıkarak canlarını kurtardı. Bu arada evinin yandığını gören Sadettin İnce, komşularıyla birlikte ailesinin yardımına koştu. Alevler kısa sürede tüm evi sararken, alt katındaki ahırda bulunan hayvanlar komşuların yardımıyla dışarı çıkartılarak kurtarıldı.

Bahşılı İtfaiyesinin aracının bozuk olması nedeniyle Kırıkkale Belediyesi'nden çağrılan itfaiye aracının geç gelmesi nedeniyle ev tamamen yanarak kül oldu. Evinin yanışını çaresizlik içerisinde izleyen Sadettin İnce kimseden şikayetçi olmadığını belirtirken, “Ben dışarıdaydım birden yatak odası ile hayvanların durduğu mandıra kısmından dumanların çıktığını gördüm. o odada soba yoktu, elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyorum. İtfaiye zamanında gelse idi evim kurtulabilirdi. 150 adet koyun ve iki ineğimle birde yeni doğmuş buzağı vardı onları komşuların yardımı ile kurtardık. Ama evin içinde bulunan eşyalar, çatı, kışlık yakacaklarım hepsi yandı. Şimdi hepimiz açıkta kaldık. Allah'a şükür cana gelmedi” dedi.

Haberin Devamı

İl genel meclis üyesi Dağıstan Bilgiç ve Belediye Meclis üyesi Hüseyin Mercan ise olaya tepki göstererek, “Bozuk olan itfaiye yerine en kısa zamanda yenisi alınması gerekir. Bunu defalarca meclis toplantılarında gündeme getirdik ama muhalefetiz diye bizi dinlemiyorlar. Belediye’nin kendi deposundaki yangına bile Başka yerden itfaiye çağrıldı” diyerek konuştular.

(DHA)