Ekonomi Elektrik tüketiminde rekor kırdık!

Elektrik tüketiminde rekor kırdık!

Paylaş
Elektrik tüketiminde rekor kırdık!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, dün Türkiye genelinde 818 milyon kilovat/saat (kWh) elektrik tüketildiğini belirterek "Bu, günlük tüketimde cumhuriyet tarihinin rekoru" dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün itibariyle günlük elektrik tüketiminin 818 milyon kWh'ya çıktığını, bu rakamın da Türkiye Cumhuriyet tarihinin rekoru olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bakan Yıldız, yoğun yaz sıcakları, artan klima kullanımı, tarımsal sulama ve sanayi üretimindeki artışın yüksek elektrik tüketimine neden olduğunu söyledi.

Yıldız, şöyle konuştu:

"Bir günde 818 milyon kWh oldu. Bu, birçok ülkenin 3 aylık, 4 aylık tüketimlerine denk gelen bir şey ve çok nadirdir 40 Megavatın üzerine çıktık. Yani Türkiye'nin kurulu gücü 66 bin MW'ler civarında. Enerji arzında 5-6 MW arz fazlamız var. Şükür olsun bir sıkıntımız yok bu manada. Geçen ay irili, ufaklı 25 tane santral devreye almışız. Bu, pazar günlerini hariç tutarsak hemen hemen her gün bir santral devreye almak anlamına geliyor. Bu açıdan özel sektör yatırımcılarıyla işbirliğimiz devam ediyor."

Bakan Yıldız, ayrıca ani puant talebinde de 40 bin 233 megavat ile yeni bir rekor daha kırıldığını söyledi. Bu arada "ani puant", yıl içindeki maksimum gücün anlık (kısa süreli) kaydedilen değerlerin en büyüğü olarak tanımlanıyor.

Haberin Devamı

AA