Ekonomi Elektrikli araç çarpmayacak!

Elektrikli araç çarpmayacak!

Paylaş
Elektrikli araç çarpmayacak!

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, 10 yıl sonra Avrupa'da her 5 araçtan birinin elektrikli olacağını kaydetti

İLKİNİ RENAULT ÜRETECEK

Haberin Devamı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, orta vadede otomotivdeki üretimin 2 milyon adede ulaşacağını bunun 1.5 milyonunun ihraç edileceğini söyledi. Ergün, “Bu hedefe uygun yatırımları, alt yapıları kolaylaştıracak unsurları içeren otomotiv strateji belgesini 1-1.5 ayda açıklayacağız” dedi.

10 yıl içinde her dört araçtan birinin elektrikli olacağını belirten Nihat Ergün, “Renault, ‘Fluence’ modelinin elektriklisinin üretimine Bursa’da 2011’de başlayacak. Bu, Türkiye’de ilk olacak. Firmaları buna teşvik ediyoruz” dedi.

DÖNÜŞÜME DE TEŞVİK VAR

Gelecek 10 yılda Avrupa’da, her 5 araçtan birinin elektrikli olacağını kaydeden Nihat Ergün, “Araçların dönüşümü için de çalışmalar var. Bunun teşvik edilmesine yönelik model geliştiriyoruz. Araçların elektrikliye dönüşümü de ayrı bir sektör olacak” dedi.

Haberin Devamı

Ergün, bununla ilgili kamu desteklerinin önemli olduğunu vurgulayarak “Şarj istasyonları da kurulacak. Buna yönelik özel destekler verilebilir. Bu şekilde elektrikli araçların satışını canlandıracak mekanizmalar geliştireceğiz” diye konuştu.

MARKA VE TASARIM ÜZERİNE YOĞUNLAŞMALI

Nihat Ergün, Türkiye’nin otomotivde çok iyi bir noktada olduğunu ancak, kendi marka ve tasarımının bulunmadığını kaydederek, bu konuda önemli mesafe alınabileceğini, birikimin, teknolojinin buna müsait olduğunu belirtti.

Ergün, şöyle konuştu: “Elektrikli araç dönüşümü sırasında bunu yaparsak, çok daha başarılı olabiliriz. Elektrikli araç üretimi, kendi marka, model ve tasarımını meydana getirme ve yeni teknolojiyi transfer etme, geliştirmede fırsatı kaçırmamak için çalışıyoruz.”