Bilim - Teknoloji Elektrikli aracı ile fark yaratmak istiyor
Paylaş
Elektrikli aracı ile fark yaratmak istiyor

Son zamanlarda birçok teknoloji firması elektrikli otomobil piyasasında kendine yer bulmak için atılımlar yapmaya devam ediyor. Bunlardan biri olan Çinli teknoloji şirketi LeEco, son zamanlarda hızla artan elektrikli otomobil pazarından pay almak için LeSee adlı modeli ile piyasayı zorlamayı düşünüyor

Çin merkezli teknoloji şirketi LeEco, piyasaya süreceği elektrikli aracı LeSee ile gelecekten gelmiş bir model izlenimi yaşatıyor. Tasarım aşaması biten ürün Amerikan Patent Ofisi tarafından onaylanmış durumda gözüküyor.

Oldukça modern ve sade tasarlanmış bu ürün Faraday Future modelinde oldukça esinlenmiş gözüküyor. Yakın zamanda şirketin Faraday Future teknolojilerini kullandığı söylenmiş, ama iki firma da bu iddialara cevapsız kalmıştı.

Amerikan Patent Ofisinden alınan patent sonucu Faraday Future görevlileri LeEco ile işbirliği yaptıklarını yayımladıkları bir e-posta ile açıklamak zorunda kaldı. Hatırlanacağı üzere LeEco firması Faraday Future şirketine parça tedariğinde bulunurken, en büyük yatırımcısıda olmayı ihmal etmemişti. Bunun yanında LeEco şirketinde CEO konumunda olan Jia Yueting, Faraday Future planları karşısında oldukça müdaheleci hamleler yaptığı gelen söylentiler arasında.

Sonuç olarak bu tabloya bakacak olursak hızla büyüyen elektrikli otomobil pazarına her geçen gün yeni bir şirketin katılarak rekabeti arttırmaya devam ettiğini söyleyebiliriz.

Galaxy S8 İçin Android Oreo Beta Başlıyor

Haberin Devamı