Ekonomi Elektrikli araçlara teşvik yolda

Elektrikli araçlara teşvik yolda

Paylaş
Elektrikli araçlara teşvik yolda

Elektrikli otomobil üretimi ve satışının teşviki için hazırlanacak belgeye son şekli sektör temsilcileriyle vereceklerini söyleyen Sanayi Bakanı Nihat Ergün, “Vergi desteğinin yanı sıra kamu filolarının elektrikli araçlardan oluşturulması gibi çalışmalar olacak” dedi

EKK’ya davet edecek

Haberin Devamı

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, elektrikli otomobiller için sektör temsilcilerini Ekonomik Koordinasyon Kurulu’na (EKK) davet edeceklerini belirterek, “Onlarla sektör strateji belgesine son şeklini vereceğiz” dedi.

Otomotivde 2013’e kadar atılacak adımları EKK’da netleştireceklerini belirten Nihat Ergün, oluşturulacak strateji belgesi ve eylem planını kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Vergi desteği olacak

Nihat Ergün, “Elektrikli araçlara yönelik bazı teşvikler, strateji belgesinde yer alacak. Vergi teşvikleri şarj istasyonları kurulması, araştırma-geliştirme teşvikleri ve personel istihdamı ile ilgili teşvikler belgede yer alacak. Elektrikli araç teknolojisi gelişirken Türkiye fırsatı kaçırmamalı. Çünkü bu konuda kimse tam olarak büyük ilerleme kaydetmemiş. Herkes yolun başında” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kamu elektrikli alacak

Elektrikli araçların kullanımıyla ilgili yeni bir vergi modeli oluşturmak için Maliye Bakanlığı ile çalışacaklarını kaydeden Bakan Nihat Ergün, bu vergi modelinin elektrikli araç kullanımını destekleyecek şekilde olacağını söyledi.

Nihat Ergün, “Şarj istasyonları konusunda belediyelerimiz model çalışmaları yapacak. Bazı kamu filolarının elektrikli araçlardan oluşturulması gibi çalışmalar olacak” dedi.