Ekonomi Elektrikli otomobiller için beklenen haber Volvo'dan geldi!

Elektrikli otomobiller için beklenen haber Volvo'dan geldi!

Paylaş
Elektrikli otomobiller için beklenen haber Volvo'dan geldi!

Elektrikli otomobiller için beklenen haber Volvo'dan geldi!

Volvo'nun yaptığı açıklamaya göre, elektrikli otomobiller için şarj süresi 1.5 saate düştü. İşte Volvo'nun konuya ilişkin açıklaması;



Volvo Car Corporation, elektrikli otomobil şarj süresini 1.5 saate indirdi.

Volvo Car Corporation, elektrikli otomobiller için şarj etme süresini 1.5 saat gibi çarpıcı bir süreye indiren yeni bir hızlı şarj cihazı test ediyor. Hızlı şarj cihazı, günümüz cihazlarından altı kat daha hızlı çalışıyor.

Volvo Car Corporation Özel Araçlar Bölümü Direktörü Lennart Stegland, "Kısa şarj sürelerinin ve kapsamlı sürüş menzilinin potansiyel elektrikli otomobil tüketicileri için bir gereklilik olduğunu biliyoruz. Hızlı şarj ünitesi, otomobil gün içinde daha kolay şarj edilebildiği için ‘menzil korkusu’ olarak bilinen sorunu çözmeye yardımcı oluyor. Bu sayede 1.5 saatlik şarj için yeterince zamanınız olmasa dahi, sadece 30 dakikalığına fişe takmak bile 80 kilometre daha gitmeniz için gereken gücü sağlıyor," diyor.

Dünyanın ilk üç fazlı tümleşik şarj cihazı
Yeni şarj cihazı, bir dizi Volvo C30 elektrikli otomobile kurulup, değerlendirilecek. Yeni 22 kW hızlı şarj cihazı, üç fazlı bir enerji kaynağında çalışan dünyanın ilk şarj cihazı olma özelliğine sahip ve bir elektrikli otomobile sığacak kadar da küçük. Otomobil sahibine iki seçenek sunuyor:

• 32A ile üç fazlı bir priz kullanmak, 30 dakikada 80 km sürüş menzili sağlıyor. Tam şarj ise 1.5 saat sürüyor.

• Sıradan bir tek fazlı 230V ev tipi prize takıldığında, mevcut akıma bağlı olarak şarj süresi 8-10 saati buluyor.

Lennart Stegland, "Kullanıcı, gün içinde bir veya iki kez pil takımını elektrikle ‘tazeleyebiliyor’. Bu da toplam günlük sürüş mesafesinin önemli ölçüde artması, üstelik bunun konvansiyonel aktarma organlarına sahip bir otomobille aynı düşük maliyetle sağlanması anlamına geliyor," diyor. "Müşterilere her geçen gün kullanabilecekleri daha fazla zaman vermek, elektrikli otomobillerin hem özel, hem de kamu sektörü için daha güçlü bir ticari teklif olması anlamına geliyor..."

Haberin Devamı