Ekonomi Elektrikli Renault 2011'de yola çıkacak

Elektrikli Renault 2011'de yola çıkacak

Paylaş
Elektrikli Renault 2011'de yola çıkacak

Renault Mais Genel Müdürü Aybar, 2010'un elektrikli otomobiller için hazırlık yılı olduğunu belirterek, “Altyapı çalışmaları biterse 2011'de bu otomobilleri yollarda görebiliriz” dedi

ALTYAPI İÇİN HAZIRLIK

Tüm dünyada otomotiv şirketleri elektrikli otomobillerini bir bir tanıtıyor. Bursa’daki Oyak Renault Fabrikası’nda elektrikli araç üretmeye hazırlanan Renault, bu araçları Türkiye’de de satmak istiyor. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, elektrikli araçlar için gereken istasyon altyapısı tamamlandığında, elektrikli Renault Fluence Z.E. modelinin Türkiye’de de satılabileceğini söyledi.

DÖRT OTO'NUN BİRİ BURSA'DAN

“Belki her marka elektrikli otomobil üretebilir ama biz herkes için elektrikli üretmeye gidiyoruz” diyen Aybar, Renault’nun farklı ülkelerinde üreteceği dört elektrikli araçtan birinin dünyaya Bursa’dan gideceğini söyledi. 2010’un altyapı çalışmalarının tamamlanacağı bir yıl olacağını kaydeden Aybar, Elektrikli Fluence’in 2011’in başından itibaren Oyak-Renault fabrikalarında üretime başlayacağını belirtti.

EN GENÇ ÜRÜN GAMI

Dün İstanbul’da düzenlenen toplantıda konuşan Aybar, Renault’nun binek otomobildeki modellerini bir yıldan kısa sürede yenilediğini ve pazarın en genç ürün gamlarından birine sahip olduğunu belirtti. Renault, hafif ticarisi Master’ı yenileyip Mayıs 2010’da satışa sunacak. Yeni Trafic ve Kangoo’nun uzun şasili versiyonu Maxi de mayısta gelecek. Haziranda ise Megane’ın sportif versiyonu Megane RS getirilecek.

DACİA SATIŞ REKORU KIRDI

Renault Mais bünyesindeki Dacia’nın Marka Yöneticisi Orhan Çetin, 2009’u 9 bin 791 adetlik satışla tamamladıklarını söyledi. Dacia’nın bu rakamla Türkiye’de şimdiye kadarki en yüksek satışa ulaştığını belirten Çetin, hazirandan itibaren Türkiye pazarına fabrika üretimi LPG’li araçlar sunacaklarını açıkladı. Dacia nisan ayında ise uygun fiyat felsefesine uyan 4x4 modeli Duster’ı getirecek.

2

Haberin Devamı