Ekonomi Elektrikli şarj istasyonları için ortaklık kuruldu

Elektrikli şarj istasyonları için ortaklık kuruldu

Paylaş
Elektrikli şarj istasyonları için ortaklık kuruldu

Shell, BMW, Daimler, Volkswagen ve Ford ile ortak bir çalışmayla 2019’a kadar Avrupa’da 80 otoyola elektrikli şarj istasyonları kuracak.

Dünyanın en büyük petrokimya şirketi Royal Dutch Shell, Avrupa karayollarına ultra hızlı elektrikli şarj istasyonları kurmak için otomotiv devleri ile ortaklık kurdu. Bu elektrikli otomobil sektörünün karşı karşıya olduğu en büyük engellerden birini ortadan kaldırmak için büyük bir adım.

Fransa’da Engine, Almanya’da E.ON gibi güçlü şirketlerin yanı sıra ABD’nin yeni açılan ŞarjPoint gibi şirketlerde Avrupa’da otomobil şarj noktaları kuruyor. Ancak Shell, IONITY teknolojisi ile hepsinden bir adım önde.

Elektrikli otomobiller, küresel otomobil pazarının sadece küçük bir bölümünü oluşturuyor. Ancak büyüme hızı petrol şirketlerinin yüz yıllık çalışma sistemlerini gözden geçirmeye zorluyor. Bu dünyanın daha temiz ulaşım sistemlerine doğru ilerlemesini sağlıyor.

Ayrıca Rival BP, Ağustos ayında yaptığı açıklamada, elektrikli otomobil üreticileri ile elektrikli şarj istasyonları konusunda el sıkıştı. Avrupa Alternatif Yakıtlar Gözlemevi’ne göre, Avrupa’daki elektrikli araç şarj noktalarının sayısı 2014‘ten 2017‘ye neredeyse üç kat arttı. Bununla birlikte üreticiler; düşük pil kapasiteleri, şarj istasyonu eksikliği nedeniyle kısa süren yolculuklara alternatif çözümler geliştirmek için çalışıyorlar.

Shell, IONITY teknoojisi ile 350 kilowatt’a kadar gelişmiş şarj kapasitelerine sahip otomobillerin şarj edilmesi için beş ila sekiz dakika süre öngörüyorlar.

Royal Dutch Shell Perakende Satış Müdürü Istvan Kapitany “Kullanıcılar elektrikli araçlarında uzun yolculuklar yapmak ve araçlarını hızlı bir şekilde şarj etmek için güvenilir, rahat ve kullanışlı istasyonlar istiyorlar” dedi. Yapılacak 80 şarj istasyonu Belçika, İngiltere, Fransa, Hollanda, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Slovakya ve Slovenya’da konumlandırılacak. Yapılan stratejik iş birliği ile 2020 yılına kadar Avrupa’da 400 yeni şarj istasyonu kurulacak.

Galaxy J5 Prime 2017 satışa hazır

Haberin Devamı