Ekonomi Elektrikli supersport otomobil resmileşti

Elektrikli supersport otomobil resmileşti

Paylaş
Elektrikli supersport otomobil resmileşti

Terzo Millennio adı alan araç, enerji depolaması olarak süper kapasitörler tercihi ile bir başarıya imza atıyor

Son zamanlarda birçok üretici elektrikli otomobiller konusunda yaptığı yatırımlara hız vermeye başladı. Bu üreticilerden biri de VW çatısı altında olan Lamborghini oldu.

Firma Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ile ortaklaşa olarak Terzo Millennio adını verdiği bir elektrikli otomobil geliştirdi.

SPOR ARABA DÜNYASINA YENİ DOKUNUŞ


Terzo Millennio adında olan araç, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü dahilinde bulunan kimya bölümündeki Prof. Mircea Dinca liderliğinde Dinca Araştırma Laboratuarı ve makina mühendisliği bölümündeki Prof. Anastasios John Hart liderliğinde Mekanik Sentez Grubu ortaklığıyla hayat bulmuş oluyor.

4 ELEKTRİKLİ MOTO İLE GELİYOR


Teknik tarafa bakıldığında 4 adet elektrik motor ile gelen otomobil, her bir motoru ayrı olarak tekerlere entegre ederek farklı bir anlayış sergiliyor. Entegre edilen 4 elektrik motorunu besleyen enerji depolama sistemi süper kapasitörler sayesinde destekleniyor. Bu süper kapasitörlerin en önemli özelliği ise saniyeler içinde şarj edilip deşarj olma olarak öne çıkıyor. Bu kapasitörlerin olumsuz tarafı ise uzun mesafeler için yeterince enerji depolayamama durumu ve düşük enerji yoğunluğu olarak öne çıkıyor. Tasarım hatları olarak ise modern ve gelecekten seçilen çizgiler öne çıkıyor.

Sonuç olarak birçok firma gibi Lamborghini de otomobil dünyasında olan değişime ayak uydurmaya çalışıyor. Bu durumun Lamborghini tarafında nasıl sonuçlanacağına ise zaman içerisinde tanık olacağız.

Word’e LinkedIn entegrasyonu uyumlu hale geldi

Haberin Devamı