Sağlık Elektromanyetik kirlilikten arının!

Elektromanyetik kirlilikten arının!

Paylaş
Elektromanyetik kirlilikten arının!

Cep telefonlarımız, bilgisayarlarımız ve internet erişimimiz... Bunları hayatımızdan çıkaramıyoruz. Maruz kaldığımız elektromanyetik kirlilik de bizi hasta ediyor. Eh, madem bu cihazlar olmadan olmuyor. O halde bu zararı nasıl en aza indireceğimize bakalım

Senim TANAY KARAKUŞ

Haberin Devamı

senim.tanay@posta.com.tr

Vücudumuz elektromanyetik frekanslara sahip bir sistem. Kaldırabildiğimiz frekans aralığı ortalama 10 Hz. Ancak şehir yaşamında yaygın kullanılan elektronik cihazlar, kablosuz internet, elektrikli ulaşım ağları nedeniyle elektromanyetik akım yükümüz bunun bin misli. Bu da baş ağrısından kansere kadar pek çok rahatsızlığa kapı açıyor.

Biorezonans Uzmanı Dr. Sinan Akkurt “Vücudumuzdaki her hücrenin bir pozitif bir de negatif kutbu var. Bu dengeler elektromanyetik dalgalarla bozuluyor. Bozulan bu hücreler de bir manyetizma yaratıp bağışıklığımızı etkiliyor, dengemizi bozuyor” diyor.

Dr. Sinan Akkurt, günlük yaşamda uygulayabileceğimiz 8 pratik önlemi anlattı:

1-Solaryum, elektrikli battaniye, elektrikli tıraş makinası, bebek telsizi, yürüyen merdivenden uzak durun. Elektrikli aletler çalışırken 1 metreden fazla yakınında durmayın. Kullanmadığınız elektronik aletleri bekleme modunda tutmayın, kapatın ya da fişten çekin.

Haberin Devamı

2-Cep telefonunu kulağınıza dayamadan kablolu kulaklık ya da hoparlör ile kullanın. Bluetooth kulaklıktan mutlaka uzak durun. Telefonun az çektiği yerlerde değil, iyi çektiği yerlerde konuşun.

Bir kişi cep telefonuyla arama yaptığında, telefonun anteni en yakın baz istasyonuna sinyal gönderiyor. Baz istasyonu da bir radyo frekans kanal atayarak bu sinyale yanıt veriyor. Eğer o esnada çekim gücü zayıfsa vücudumuz anten görevi görüyor. Bunun sonucunda da adeta bir radyasyon bombardımanına uğruyoruz.

3-İnternet bağlantısında kablolu modemi, sabit telefonlarda telsiz yerine kablolu olanları tercih edin. Bilgisayarda çalışırken maruz kaldığınız radyo frekans alanları azaltmak için kablosuz teknolojileri kullanın. Wi-Fi (kablosuz erişim) özelliği olan dizüstü bilgisayarınız açıkken anten görevi görür ve etrafınızdaki tüm radyo frekansı dalgalarını toplar. Kablosuz interneti kullanmadığınızda bilgisayarın Wi-Fi özelliğini kapatın.

4-Çalışırken iki saatte bir 5'er, 10’ar dakikalık aralar verin. Saatlerce sabit durmaktan ve sürekli aynı frekanslara maruz kalmaktan kaçının.

Haberin Devamı

KAKTÜS RADYASYONU EMİYOR

5-Evinizde ve iş yerinizde bitki olsun. Özellikle çok büyük kaktüsler radyasyonu gerçekten emiyor; çünkü bu bitkilerin dikenleri havadaki elektriklenmeyi kendine çekiyor.

6-Beyaz ya da pembe kuvars taşlar da radyasyonu toplar. Bulunduğunuz mekanlara bu taşları yerleştirin.

2 DAKİKADAN FAZLA SAÇ KURUTMA MAKİNESİ KULLANMAYIN

7-Saç kurutma makinelerinin içinde bobin sargısı vardır. Elektrik akımı yüzlerce kez sarılmış bobin içinden geçer. Böylece watt gücü artar ve ciddi bir manyetik alan oluşturur. İki dakikadan uzun saç kurutma makinesi kullanırsanız bu manyetik alana fazla maruz kalırsınız.

8-Radyasyona maruz kalan vücuttaki hücre ve dokuların kendini tamir etmesi için et, süt, yumurta gibi protein ağırlıklı beslenin. Her gün bir kase yoğurt tüketin. Yoğurt, radyasyon ile vücuttan atılan maddeleri yerine koymak için birebir!