Yaşam Elektronik cihazlar tene dokunacak

Elektronik cihazlar tene dokunacak

Paylaş
Elektronik cihazlar tene dokunacak

Yakın gelecekte elektronik cihazlar insan tenine yapıştırılan bir yapıştırma ile kullanılabilecek.

İnsan biyolojisine uygun parmak hareketlerini tespit edebilen alıcıların yerleştirildiği çeşitli desenlerdeki esnek ve katlanabilir yapışkanlar ile örneğin cep telefonunu açmak ya da müzik dinlerken sesini ayarlamak mümkün olabilecek.

Haberin Devamı

Üzerinde çeşitli dövme resimlerinin bulunduğu “iSkin” tek ya da çoklu dokunmayı destekliyor. Almanya Saarland Üniversitesi Max Planck Bilişim Enstitüsü’nden öğretim görevlisi Martin Weigel yaptığı açıklamada; projenin test çalışmalarının başarıyla geçtiğini söyledi.

Projenin; Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı tarafından fonlandığını anlatan Weigel, şu an ürünün nerelerde kullanılabileceği, ekonomik olup olmadığı konularında çalışmaların sürdüğünü ve ticari olarak nasıl değerlendirilebileceği üzerinde de çalıştıklarını söyledi.

iSkin‘in ticari olarak kaç liradan piyasaya sürüleceğini henüz belirlemediklerini belirten Weigel, üzerinde elektronik takım bulunmayan ve alıcı eklenecek harf büyüklüğündeki bir yapışkanın sadece 1 dolar maliyeti olduğunu söyledi.

Haberin Devamı