Tamer Heper Elektronik şifre değişebilir
HABERİ PAYLAŞ

Elektronik şifre değişebilir

Haberin Devamı

Sitemizde her daireye bir araçlık park yeri bulunmamakla birlikte bazı dairelerin aracının bulunmayışı nedeni ile durumu idare ediyorduk. Şimdi girişte otomatik kapı olmasına rağmen her nasılsa bu kapıya ait kumandayı ele geçirmiş yabancı kişiler araç park ediyor, dolayısı ile bize yer kalmıyor. Bunun hukuki bir çözümü var mı? Örneğin araçları çektirtebilir miyiz? ● S.Y.

Önce ben bir soru sorayım. Hangi problem çağdaş çözüme kavuşuyor ki bu probleminiz çözülsün. Neredeyse unutulan bir noktayı hatırlatayım da sonra yanıtıma geçeyim. Bir bina inşa edilirken kapalı otoparkı olmalı. Bunun tersi bir durum şu: Belediyeye otopark parası ödersiniz, binada kapalı otopark yapmazsınız bunun yerine bağımsız bölüm kondurursunuz. Bunun gerekçesi şudur. Belediyeye ödenen bu otopark parası ile belediyeler size semtinizde kapalı otopark yapacaktır, dolayısı ile park problemini böylece halletmiş olacak, sizler ve bizler bu problemi yaşamayacağız. Peki bu paralar ödendiği halde kapalı otoparklar nerede? Bu yetmiyormuş gibi bir de evlerimizin önüne İspark geldi mükerrer para ödüyoruz.

Geleyim sizin probleminize. Yani zabıtayı çağırıp ‘çek bu arabayı’ demekle çekeceğini sanmıyorum. Bir trafik kuralı ihlali olmadıkça gelip çekmezler. Sizin kendi imkanlarınızla çekmeniz halinde de bir ızrar (zarar verme) suçu işlemenizden çekinirim. Ama aklıma takılan bir husus var ki acaba siz niye düşünmüyorsunuz? Sizin park alanına veya siteye giriş kumandalı elektronik anahtarla açılıyor. Birileri bunu ele geçirmiş girip çıkıyor. Bunun şifresini değiştirmeyi niye düşünmediniz? Elektronik bile olsa sinyalini değiştirmek mümkün. Bu durumda site sakinleri kullanabilir, yabancılar kapıyı ezemez duruma düşer, bunu bir deneyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder