Tamer Heper Elimden bu gelir
HABERİ PAYLAŞ

Elimden bu gelir

Haberin Devamı

Eşimle 14 yıl nikahsız yaşadık. Eşim öldü ondan kalan malları çocukları arasında paylaştı, bana bir şey kalmadı. Ancak eşim beni sigortalı yapmıştı. Belimdeki rahatsızlıktan dolayı da malülen emekliyim. Şimdi çalışamıyorum, emekli maaşım da yetmiyor. Bana bir yol gösterebilir misiniz? S.K.

İsterseniz önce sizin durumunuzu örnek göstererek, hanımlara bir tavsiyede bulunayım. Resmi nikahsız yaşayan hanımlar, eşinizden gelebilecek hiçbir hakka sahip olamazsınız, mirasçısı dahi olamazsınız. Onun için resmi nikah şart. Okuyucumun durumu sizlere ibret olsun. Bilin ki çağdaş kurumlar sizin-bizim için vardır. Bunları reddetmeyin.
[[HAFTAYA]]
Sonra geleyim okuyucumun özel durumuna. Nikahsız eşinizin ölümü ile siz onun mirasçısı olamadınız. Şayet nikah olsaydı malvarlığının dörtte birine sahip olacaktınız ki bu size çok önemli imkan sağlayacaktı. Bugün mirastan yoksunsunuz. Ölen eşinizin çocuklarından söz ettiğinize göre çocuklar sizden değil.

Dolayısı ile bunların da nafaka gibi yardımından yoksunsunuz. Şimdi bir tek emekli maaşınıza kalıyor iş. İşte bunun için de konunun tek söz sahibi olan iktidara sesleneceksiniz. Ben sizin namınıza sesleneyim. “Emekliler çok kötü durumda, görüyorsunuz yalnız kalan bir hanım geçinmek için çareler arıyor. Ancak hasta, çaresiz, verdiğiniz emekli maaşları hiçbir şeye yetmiyor, devletin sosyal devlet olduğunu artık ispatlasanız da insanların insan gibi yaşayacağı imkanları sağlasanız, bu feryatlara kulak tıkamasanız.” İşte okuyucum size yapabileceğim yardım, imkanlarım dahilinde bu, umarım ses getirir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder