Gündem 'Elinden gelse güneşin doğmasını kapatır'

'Elinden gelse güneşin doğmasını kapatır'

Paylaş
'Elinden gelse güneşin doğmasını kapatır'

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Twitter'ın kapatılmasına tepki göstererek, "Tayyip'in elinden gelse güneşin doğmasını da kapatır. Adam aydınlıklardan bu kadar korkuyor" dedi

Bartın'a giden Kamer Genç, Bolu'ya uğrayarak partisini ziyaret etti. Kamer Genç, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Bolu Belediye Başkan adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu ve partililer tarafından çiçeklerle karşılandı. Parti binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genç, sosyal paylaşım sitesi Twitter'in kapatılmasına tepki göstererek, "Devlete, millete, demokrasiye o kadar korkunç tuzaklar var ki bu tuzaklardan kurtulmak için milletin İstiklal savaşına giriştiği mücadelenin benzer bir mücadeleden daha üstün bir mücadeleyle katılmaları lazım. Bakın şimdi Twitter'ı kapatmış. Şimdi Tayyip'in elinden gelse güneşin doğmasını da kapatır. Adam aydınlıklardan bu kadar korkuyor. Tayyip senin alnın açıksa, arkanda kirlilik yoksa, pislik yoksa, rüşvet yoksa, yolsuzluk yoksa neden çekiniyorsun" dedi.

HUKUK YOK EŞKİYALIK VAR

Atatürk Orman Çiftliği'ne yapılan Başbakanlık binasıyla ilgili yargı kararına uyulmamasını eleştiren Genç, "Ziraat Bankası Genel Müdürü imam hatipli, Halkbank Genel Müdürü imam hatipli, Tayyip imam hatipli, bakanları imam hatipli. İmam hatipte çok güzel arkadaşlar yetişiyor ama bunları özellikle mi yetiştirmişler? Hepsinin hırsızlarla ilişkisi var" dedi. Atatürk Orman Çiftliği arazisine yapılan Başbakanlık binasıyla ilgili yargı kararının uygulanmamasını eleştiren Kamer Genç, "Mahkeme yürütmenin durdurulması kararını vermiş ama 'Ben kararı tanımıyorum' diyor. Peki Tayyip sen onu tanımıyorsan o zaman bende yanıma silahı alıp gelip 'Kalk buradan' diyeceğim hukuk yok, eşkiyalık var. Mahkeme kararını tanımıyorum diyorsan sen o makamda oturamazsın. Bunlar çok vahim şeyler" diye konuştu.

TUNCELİ EMNİYET MÜDÜRÜ DİKTATÖRE BOYUN EĞMEDİ

Kamer Genç, Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz'ın, birlike çalıştığı terörle mücadele şube müdürü ve kaçakçılıkla mücadele şube müdürünü görevden almasını istedikleri için istifa ettiğini ileri sürdü. Genç, "Tunceli Emniyet Müdürü diktatöre boyun eğmedi" dedi.

TBMM'de bakanlarla ilgili fezlekelerin okunmaması nedeniyle Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i de eleştiren Kamer Genç, "Cemil Çiçek denilen o kısa boylu adam var ya, şimdi o kısa boyuyla AKP'nin devasa yolsuzluklarını örteceğini zannediyor. Senin boyun yetmez Cemil. Çok kısa boylu çünkü. Ama kendisi de içinde arkadaşlar" dedi.

BARTIN'DA KONUŞTU: AYDINLIKTAN KORKUYORLAR

Bolu'dan Bartın'a geçen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, partisinin seçim bürosunu ziyaret etti. Burada, twitter yasağı ile hükümete tepki gösteren Genç, Böyle bir şey olabilir mi? Bunlar yaptıkları yolsuzluklar, ülkeye yaptıkları ihanetlerden dolayı aydınlıktan korkuyorlar. Ellerinde imkan olsa güneşi de kapatacaklar. Adam Türkiye'nin aydınlanmasını istemiyor. Dolayısıyla bu kararı veren mahkemeyi de kınıyorum. Benim edindiğim bilgiye göre kaçak olan yani başkası adına kullanılan hesapların kullanılmaması yönündeymiş. Ama tabii mahkeme kararını görmek lazım. Bu olay ülkede her türlü aydınlığın yok edildiği, diktatörlüğün geldiği anlamındadır" dedi.

Facebook ve You Tube'nin kapatılacağı yönündeki iddiaları da değerlendiren Genç, şunları söyledi:

"Yarın eşkiyanın ne yapacağı belli değil. Türkiye'de artık hukuk bitmiş, eşkiyalık başlamıştır. Dolayısıyla millettin 30 Mart'a giderken çok büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmesi gerekir. Çünkü Tayyip Erdoğan, 'Ben diktatörlüğümü ilan ediyorum. Siz bana diktatör diyorsunuz, millete gideceğim. Millet bana oy verirse diktatör olacağım' diyor. Bunları bilinçli söylüyor. Seçimden sonra iyi oy alırsa, 'Ben şunları şunları kapattım, millet bana oy verdi' diyecek. Bu millet de artık bundan gerekli dersi çıkarıp, gerekli tokadı atması gerekir."

DHA