Gündem Eline silah almak inancına tersmiş!

Eline silah almak inancına tersmiş!

Paylaş
Eline silah almak inancına tersmiş!

Hapisten çıkınca askere alınma ihtimali olan Ağca'nın avukatı, “Ağca inancı ve felsefesi gereği silah kullanmaya karşı” dedi

DÜNYANIN GÖZÜ ÜZERİNDE

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi’nin katili ve Papa 2’nci John Paul’e suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca 10 yıldır Sincan F Tipi Cezaevi’nde hapis yatıyordu. Ağca bugün cezaevinden tahliye oluyor. Dünyanın en tanınan suçlularından ilan edilen Mehmet Ali Ağca’nın bugünkü tahliyesini dünya medyasından 200 gazeteci yakından takip edecek.

YENİ RAPOR BEKLENECEK

30 yıl sonra özgürlüğüne kavuşacak olan Ağca, sürpriz bir haberle şoke oldu. Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) 16 Ocak 2006’da, Ağca’ya ‘İleri derecede anti sosyal kişilik bozukluğu’ tanısı koyarak ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu vermişti. Milli Savunma Bakanlığı’nın bu raporu onaylamadığı ortaya çıktı. Polis, bugün cezaevinden çıkan Ağca’yı askeri inzibata teslim edecek. İnzibatlar Ağca’yı GATA’ya teslim edecek. Ağca’nın askere alınıp alınmayacağına GATA’daki muayeneden sonra hazırlanacak raporla karar verilecek.

Haberin Devamı

İTİRAZ EDECEK

Avukatı Hacı Ali Özhan dün “Rapora rağmen Ağca’nın muayeneye götürülmesi usul hatası yaratır. İtiraz edeceğim” dedi. Avukat Özhan, Mehmet Ali Ağca’nın askerlik yapmak istememesini şu sözlerle açıkladı: “Ağca, kamu hizmetinden kaçmak düşüncesinde değil. Dinsel inançları ve felsefi değerleri nedeniyle eline silah almak istemediğini söyledi. Askere alınması durumunda elinde silah olan binlerce insan arasında güvenlik sorunu yaşayacaktır.”