Dr. Haydar Dümen Elinizdekiyle yetinin
HABERİ PAYLAŞ

Elinizdekiyle yetinin

Haberin Devamı

Erkekler için varsa yoksa cinsel organın boyu. Kimi kalınlaştırmak, büyütmek kimi de küçültmek istiyor. Beyler, elinizdekiyle yetinin. Unutmayın, önemli olan boyu değil, işlevi. Her şeyi organa yüklemeyin, kadının gönülü alın, ruhunu okşayın ve mutlu olun.

BÖYLE SORU YOK!

Ufaklık beni yolda bırakıyor


20 yaşındayım, deneyimim yok. Kendimi hazır hissetsem de ufaklık benimle aynı fikirde değil. Hep yolda bırakıyor. Yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, çok gençsin. Organa ve hormonlara göre cinsel işlevi yerine getirebilirsin. Oysa deneyim, ortam ve aşkla uyum el ele vermeden bu yemek pişmez. Yemekten önce onun iştah açan kokusu, sofranın kuruluşu, her şeyin koşullara uygun oluşu da çok önemlidir. Diyelim ki bunlar tamam, ya tecrübe? O tecrübe hayatta en iyi hocadır ama ücreti fazladır. Tecrübe olmadan insanlar çatalı, bıçağı bile kullanamazlar ama 8 silindirli arabalardan da inmezler. Sana ne oluyor? Sabırlı ol, olgun desinler.

Orgazm olamıyorum

40 yaşında kadınım, birkaç aylık ilişkim var. Orgazm güçlüğü çekiyorum. Yeni olduğu için mi sıkıntı yaşıyorum?

CEVAP

Eskiden nasıldı sevgili okurum? Yılların perhizinden, damağın yemek tadına alışamadığından mı yoksa yeni mönüye uyum sağlayamadığından mı bilemem. Erkek-kadın ilişkisi iki kişinin dansına benzer. Kadın ne denli becerikli, kıvrak olsa da erkek, dansın estetiğini, figürlerini, ritmini, uyumunu, nefeslerin nerede birbirine karışacağını ve tablonun nerede romantik bakışlara döneceğini bilecek. Davulcu başka hava çalar, oyuncu diz çökeceği yerde zıplarsa o oyun olmaktan çıkar, halay olmaya başlar. Daha yenisiniz, el ele verecek, ritmleri keşfedeceksiniz.

Karımdan soğuyorum

30 yaşında, 3 yıllık evliyim. Bir çocuğum var. Karım ilişki için isteksiz. İlişkiyi uzun tuttuğum halde benim için hiçbir şey yapmıyor. Ondan soğuyorum, ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, evinizde çalan tehlike çanlarının sesi kulağıma geliyor. Burada yorumlanacak iki faktör var. Biri sen, öteki eşin. Cinselliğin piri Freud’a göre ‘Soğuk kadın yoktur, kadının ateşini yakamayan erkek vardır.’ Anketçiler ise ‘Kadınların yüzde 40’ı orgazmda zorlanıyor’ raporunu önümüze koyar. Eşin bu konuda ciddi, kendi duygularını frenlemiş, her şeyini evliliğe göre hazırlamış olabilir. Bir de çocuk var. Bu çok önemli, kesin çözüm ve tedavi için uzmana birlikte başvurun, yuvanızı kurtarın.

Her gün boşalıyorum

17 yaşındayım. Hemen her gün boşalıyorum. Kendimi frenlemeye çalışıyorum, o zaman da tuhaf rüyalar görüyorum. Her gün boşalmam cinsel hayatımı kötü etkiler mi?

CEVAP

Değerli okurum, bu konuda duyarlı ve cinselliğe düşkün birisi olduğun anlaşılıyor. Tabii bazı frenler gelişmeli. Araba bile olsa fazla hıza yıpranır. Aslında senin her gün mastürbasyonuna göz yumacağım ama içimden gelen ses ‘Şunu gün aşırıya indiriversen’ diye beni uyarıyor.

Başım dönüyor

20 yaşındayım. Penisim 22 santim. İlişkiye girmek istediğim kadınlar rahatsız olduklarını söylüyorlar. Ereksiyon çok uzun sürüyor ve başım dönüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, durumu böyle idare edeceksin. Baş dönmesi penise gelen kanla ilgili olabilir. Büyük penis, kadınlara ağrı verdiğinden ve yumurtalıklara basınç yaptığından cinsel birleşmelerde zorlanırlar. Evlendiğinde, kendine uygun bir eş bulduğunda ve idareli kullanmayı öğrendiğinde sorunlar çözülecek.

Hamile kalmasın istiyorum

23 yaşındayım. Sözlümle ikinci defa ilişkiye girdik. Boşalırken geri çekildim ama bana 1-2 damla vajinasına kaçtı gibi geldi. Hamile kalmaması için ne yapabiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, kalmışsa kalmıştır. Kalmamışsa kalmamıştır. Bekleyeceksiniz.

Kız benden kaçıyor

Benim erken boşalma sorunum var. Kız arkadaşım durumdan çok şikayetçi, benden kaçıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmayı geç boşalmaya transfer edeceksin. Yani şartlanmanı değiştireceksin. Bu da genellikle evlilik koşullarında gerçekleşiyor. Tedavisi o zaman daha sağlam oluyor.

Şiddetli ağrım var

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla geçen hafta ilişkiye girdik ama hâlâ kasıklarım ağrıyor. Ailem öğrenir diye doktora gitmeye de korkuyorum. Bu ağrı beni öldürecek. İlişkide korunduk ama yine de endişeliyim, hamile olabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, hamile değilsin. Bu tür ağrılar olabilir, doğaldır. Düz kasları gevşetici, ağrı giderici haplar kullanabilirsin. Bir dahaki sefer cinsel birleşmede bulunursanız hem sen kendini sıkmazsın hem de partnerin biraz daha yumuşak hareket etmeyi öğrenir. Aşılacak yollar bunlar. Ben bir sorun görmedim.

Kız büyüğünü istiyor

Penisim 17 santim. Kız arkadaşımla ilişkiye giriyoruz. Kız penisimin daha büyük olmasını istiyor. Her kadın böyle midir?

CEVAP

Değerli yavrum, senin kız arkadaşının vajinası değil, ruhu aç. Vajinanın ortalama boyu 8 santim. Kapasiteyi aşınca da kadın ağrı çeker. Girişteki ilk 2 santimi duyarlı. 17 santim normalin üstüdür. Daha büyüğünü ne yapacak?

Ergenliğe girmedim

16 yaşındayım, hâlâ ergenliğe girmedim. Kıllanma yok. Benden sperm de gelmiyor. 2 günde bir mastürbasyon yapıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bir ihtimal girmedin. Ama emin olmak için bir üroloji ya da endokrinoloji uzmanına başvurma zamanın gelmiş. Ailenle konuş ve anlaş.

Prezervatif yeter mi?

Sevgilimle ilişkiye girerken hamile kalmaması için sadece prezervatifle korunmak yeterli olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, çok büyük ölçüde evet. Zaten başka ne yapabilirsiniz ki?

Sorun çıkar mı?

17 yaşındayım. Penisimin boyu 18 santim. İleride bir sorun yaşar mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, olabilir diye düşünüyorum. Ya birkaç santim daha uzarsa? Kolay değil o zaman. Dua et orada kalsın.

Kız arkadaşımdan soğudum

24 yaşındayım, yakışıklıyım. 2 yıldır kız arkadaşım var. Birçok kez birlikte olduk. Son birkaç haftadır kız arkadaşımdan soğudum. Bu konularda biraz utangaç olduğum için arkadaşlarımla da konuşamıyorum. Neden böyle oldu?

CEVAP

Değerli okurum, soğudunsa soğudun. Gönül bu. Ota da, çiçeğe de konar. Üzerine fazla gitmeyeceksin. Kıza daha fazla zarar verip oyalamayacaksın. Bencil olmayacaksın. Bana göre de bu ilişkiyi sonlandıracaksın.

Penisim biraz daha büyür mü?

19 yaşındayım. Penisim 13 santim. İdeal penis boyu 15-18 santim arasıymış. Bana penisim küçük gibi geldi. İleride bir gelişme gösterir mi?

CEVAP

Değerli okurum, yeter yavrum, komplekse girme. O boy seni mutlu yaşatır.

GÜNÜN SÖZÜ

Tek bilgi ya da tek tecrübe yarım kalmış bir düş gibidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder