Siyaset Elitaş: AK Parti'ye haksızlık yapılıyor
Paylaş
Elitaş: AK Parti'ye haksızlık yapılıyor

AK Partili Elitaş, BDP'nin, YSK'nın kararına ilişkin hükümete yönelik yaptığı eleştiriye karşılık, "Bu konuda mağdur durumda olan bir siyasi partinin YSK'ya talimat verdiğini söylemek, büyük bir haksızlıktır" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Parlamentoda YSK’nın, aralarında BDP’nin desteklediği bazı adayların da bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının başvurusunu iptal etmesine ilişkin sorularını yanıtladı. Elitaş, adaylık engellemesini ilk yaşayan siyasi parti olduklarını belirterek, YSK’nın 2002 yılı seçimleri öncesinde AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da adaylık başvurusunu kabul etmediğini anımsattı.

Haberin Devamı

Bunun yanında, Anayasa değişikliğinin halk oylamasına sunulması ile ilgili kanunda, 120 günlük süreyi 60 güne indirdiklerini kaydeden Elitaş, YSK’nın, TBMM’nin iradesini yok sayarak kanunu eski haline getirdiğini ifade etti.

Elitaş, YSK’nın, yurt dışında yaşayan Türkler’in oy kullanmasına ilişkin düzenlemenin uygulanmasını da "hazır olmadığını" gerekçe göstererek engellediğini, bu nedenle yurt dışındaki 2,5 milyon vatandaşın oy kullanamayacağını söyledi.

BDP’nin, YSK’nın kararıyla ilgili hükümet yönelik eleştirilerini değerlendiren Elitaş, "Haksız bir eleştiri. 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana yaşadığımız örnekleri ifade ettim. Bu konuda mağdur durumda olan bir siyasi partinin YSK’ya talimat verdiğini söylemek, YSK’ya, Türk milletine yapılan büyük bir haksızlıktır" dedi.

Haberin Devamı