Dünya Eller Ay'a biz yaya!

Eller Ay'a biz yaya!

Paylaş
Eller Ay'a biz yaya!

Türkiye'de YouTube yasağı ikinci yılını doldurdu; ABD Başkanı ise halkıyla YouTube'da canlı iletişim kuruyor

Türkiye'de YouTube video sitesine erişim yasağı 2 yılı aşkın süredir devam ederken, ABD Başkanı Barack Obama bu siteye canlı katılarak kendine yöneltilen soruları yanıtladı.

ABD Başkanı Obama, Youtube’a canlı katılan ve soruları cevaplayan ilk ABD Başkanı oldu. "Birliğin Durumu" konuşmasının ardından Youtube kullanıcıları, Obama’nın bu konuşmasına 11 binin üzerinde soru gönderdi. Bu sorular, 630 binden fazla kişi tarafından oylandı.

10'DAN FAZLA SORU YANITLADI

Yayına Beyaz Saray Kütüphanesi’nden katılan Obama da, bu sorular arasından 10’un üzerindekini yanıtladı. Sorular arasında, sağlık reformundan küçük işletmelere vergi indirimi yapılmasına, haciz nedeniyle evlerini kaybedenlere, yardım sağlanmasından Guantanamo ve Sudan politikasına kadar birçok konu yer aldı.

DÜZENLİ OLARAK DA SÜRECEK

Yaklaşık 40 dakika süren yayının sonunda Obama, uygulamayı bundan sonra daha düzenli bir şekilde devam ettirmek istediğini söyledi. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada da, yayının hükümetin halkla daha interaktif olma çabasının parçası olduğu belirtildi. Yayının Obama’nın teknolojiyi kullanarak seçmenleriyle doğrudan iletişim kurmasının bir diğer yolunu oluşturduğu ifade edilen açıklamada, programın "Birliğin Durumu" konuşmasını pekiştirdiği kaydedildi. ABD’nin seçmenlerine radyodan hitap eden ilk başkanı ise Franklin Roosevelt olmuştu.

Youtube internet sitesine erişim, 17 Ocak 2008'de Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesinin kararıyla engellenmişti. Bakanlık, Youtube'un güvenlik belgesi almasını ve vergi mükellefi olmasını da istemişti.


Haberin Devamı