Osman Şenher Eller yukarı
HABERİ PAYLAŞ

Eller yukarı

Haberin Devamı

Sezon başında Galatasaray için “üç kupayı da alır” diyorduk. Dün gece ise Sivas’ta futbolun gerçeği yaşandı. Koca Galatasaray ligin bitmesine 6 hafta kala “Eller yukarı” dedi.
Yani şampiyonluk yarışında havlu attı. Bir takımın şampiyon olması için önce kenetlenmesi lazım. Daha sonra iyi mücadele etmesi, futbolcularının özel hayatına bakması, antrenörle iyi diyalog kurması gibi sebepler lazım. Galatasaray’da bunların hiçbiri yok. Sivas maçı şampiyonluk yarışı için mutlaka kazanılması gerekirdi.
Galatasaray takımı ikinci yarı ne bir hücum yapabildi ne de rakip kaleye tek şut çekebildi. Dönüyorum Leo Franco’ya... İyi ki Fenerbahçe maçında o hatayı yapmış da dün kadroda yoktu.
Aykut o muhteşem kurtarışları yapmasa belki de dün maç berabere bitmeyecek Galatasaray farklı yenilecekti. Başkan Adnan Polat, teknik direktör Rijkaard veya Haldun Üstünel şimdi oturacak gerçekleri konuşacaklar. Ayaklarını yere sağlam basacaklar.
Galatasaray’ı, özellikle de futbol takımını yönetmek kolay iş değil. İstediğin kadar iyi futbolcular al hepsi hikaye. İşte gerçeği yaşıyorsun. Franco, Keita, Elano, Jo, Dos Santos Galatasaray’ın elinde patladı.
Sen bu yabancıları idare edemezsen, kulübün disiplin talimatlarını bunlara öğretemezsen rezil olursun. Şimdi Galatasaraylılar kaçan şampiyonluğa mı yansınlar yoksa havaya uçup giden milyon dolarlara mı?
Rijkaard büyük hocaymış! Sezon başından beri bu takıma iskelet kuramadı. Bütün oyuncular bildikleri futbolu unuttular. Bu mu büyük hocalık? Yazık oldu Galatasaray’a.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder