Gündem Elleriniz kırılsın

Elleriniz kırılsın

Paylaş
Elleriniz kırılsın

Akdeniz Foku 'Badem' Gökova'da saldırıya uğradı. Magandalar, Badem'i taşlayıp tekmeledi. Badem bu yüzden kafese 2 ay erken kapatıldı

BU, İNSANLIĞA YAKIŞMAZ

Haberin Devamı

Akdeniz Foku ‘Badem’ Didim’de 2006’da yaralı bulunmuştu. İşadamı Mustafa Koç’un tedavi masrafını üstlendiği ‘Badem’ 2007’de denize bırakılmıştı. İnsanlara alıştığı için geri dönen Badem kendisiyle oynayanları ısırınca Marmaris’te kafese konulmuştu.

Sonra bırakılan Badem bir süre önce Yunan adalarını dolaşıp Gökova Körfezi’ne dönmüştü. Badem, Gökova’nın Akbük Koyu’nda magandaların saldırısına uğradı. Magandalar Badem’i taşlayıp tekmeledi.

NE İSTİYORSUNUZ ONDAN?

Magandalar yüzünden Badem kafesine 2 ay erken kapatıldı. Saldırılar olmasaydı Badem yaza kadar kafese alınmayacaktı. Akdeniz Foku Araştırma Grubu’ndan Zafer Kızılkaya, Badem’in 6 aylık masrafının 40 bin lira olduğunu, maliyeti Mustafa Koç’un karşıladığını söyledi.

Haberin Devamı

Sualtı Araştırmaları Derneği’nden Derya Yıldırım da “Biz Badem’i rehabilite etmeye çalışıyoruz. Ama aslında saldırganları rehabilite etmek lazım” diye tepki gösterdi.

Mustafa SARIİPEK/DHA