Sizin de sürekli elleriniz ve ayaklarınız buz kesiyorsa o zaman nedeni bu olabilir… İşte üşümeyi geçirecek çözüm yolları Sık sık hastalanıyor, elleriniz ve ayaklarınız terliyor veya üşüyor mu? Bunun nedeni kan dolaşımı bozukluğu olabilir. Gereken önlemler alınmadığı takdirde kan dolaşımı bozukluğu ölümcül olabiliyor. Kan dolaşımı bozukluğuna neden olan temel faktörler ise sigara içmek, egzersiz yapmamak, diyabet, kan pıhtılaşması ve yaşlılık. Yapılan araştırmalarda günde sekiz bardak su içmenin kan dolaşımı bozukluğunu önlediği görüldü. Su ayrıca gerekli besinlerin organ ve hücrelere taşınmasında önemli bir rol oynuyor. Ayrıca soğuk suyla birkaç dakikalığına duş almayı da deneyebilirsiniz. Bunu haftada yine birkaç kez tekrarlamalısınız. Dr. Ben Kim’in söylediğine göre, haftada birkaç kez birkaç dakikalığına soğuk suyla duş almak kan dolaşımını hızlandırıyormuş. Yapılan araştırmalarda düzenli olarak zencefil tüketmenin kalp damar rahatsızlığını ve kanda pıhtılaşmayı önlediği görüldü. Zencefilde yer alan gingerol ve zingerone isimli maddeler vücut sıcaklığını arttırır ve bu da kan akışının hızlanmasını sağlar. Sarımsağın sağlığımıza faydalı olduğunu artık biliyoruz. Zaten bilim insanları her geçen gün sarımsağın yeni bir faydasını buluyor. İşte onlardan biri… Sarımsakta yer alan maddeler kalp rahatsızlıklarını, damar sertliğini ve kan dolaşımı bozukluğunu önler. At kestanesinde yer alan aescin bileşeni, iltihaplanmayı, kan dolaşımı bozukluğunu ve varisi önleyip kılcal damarları güçlendirir. Bilimsel adı Aesculus hippocastanum L. olan at kestanesi Hippocastanaceae familyasından bir ağaç türüdür. Ana vatanı Balkan yarımadasıdır. At kestanesi ağacı 20-30 mm kadar uzanan yuvarlak tepeli bir ağaçtır. Yetişmesi için bol ışıklı bir ortam olması gerekir. Yaz başında salkımlı beyaz çiçekler açar. Meyveleri 3-4 cm çapında olup dikenlidir. Özellikle Arnavut biberinde olmak üzere çoğu acı biberde bulunan kapsaisin maddesinin yapılan araştırmalarla damarları güçlendirdiği ve kalbi koruduğu görüldü. Ayrıca yine bu madde kan dolaşımı bozukluğunu önlüyor. Balık yağı, omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Maryland Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada balık yağının damarlardaki yağlanmayı önlediği ve kolesterolü dengelediği görüldü.