Yaşam Elma cipsi geliyor

Elma cipsi geliyor

Paylaş
Elma cipsi geliyor

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, elmanın kurutulmasıyla elde edilen elma cipsinin gelecek ay özel paketler halinde piyasaya sunulacağını belirtti

Vali Öner, elma üretiminde Türkiye genelinde yüzde 25’lik paya sahip Isparta’nın ürün yelpazesini genişleterek farklı bir sektör yarattığını kaydetti. Elmanın kurutulmasıyla elma cipsi üretildiğini vurgulayan Vali Öner, bu cipsin yağ içermemesi nedeniyle daha sağlıklı olduğunu savundu.

"Günde bir elma her derde deva" sloganıyla elmaya yönelik tanıtım kampanyası başlattıklarını ifade eden Vali Öner, şunları söyledi: "300 ton imparator cinsi elmadan 30 ton cips üretimi yapıldı ve Mart ayı içinde özel paketler halinde piyasaya sunulacak. Elma cipsi sağlık açısından da daha avantajlı. Maç, sinema, izlerken elma cipsini tercih edin, obeziteden ve kolesterol riskinden kurtulun."

Elmanın her mevsim taze bulunmadığını ancak elmaya katma değer katarak farklı bir ürün yaratıldığını anlatan Vali Ali Haydar Öner, bu unsurun ekonomik açıdan da büyük önem taşıdığını bildirdi. Elma cipsini bugüne kadar tattırdıkları herkesin çok beğendiğine vurgu yapan Vali Öner, göreve ilk geldiğinde Isparta’ya özgü gül lokumunu ön plana çıkardığını, şimdi ise kendi makamında elma cipsini ikram ettiğini kaydetti.

Elma cipsinin tüm Türkiye tarafından çok sevileceğini ve beğenileceğini ümit ettiklerini belirten Vali Öner, elmanın farklı yollarla da tüketilebileceğini göstereceklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

AA