Siyaset 'Elmadağ ile Kandil Dağı'nı karıştıranlar var'
Paylaş
'Elmadağ ile Kandil Dağı'nı karıştıranlar var'

Başbakan Erdoğan, 11 askerin şehit olduğu Hakkari Gediktepe'deki mevzide bölgeyi çömelerek incelemişti. Başbakan'ı çömeldiği için eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu da önceki gün başka bir mevziye giderek ayakta durmuştu. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kılıçdaroğlu'nun ziyareti için “Faydalı oldu. Ankara'daki Elmadağ ile Kandil Dağı'nı karıştıranlar var” yorumunu yaptı

ÇÖMELME KRİZİ ÇIKMIŞTI

Haberin Devamı

PKK’lı teröristlerin 19 Haziran’da Hakkari Gediktepe Sınır Karakolu’na düzenlediği saldırıda 11 asker şehit olmuştu. Başbakan Erdoğan, 20 Haziran’da Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ile Gediktepe’ye gitmişti. Erdoğan ve Başbuğ, Kuzey Irak sınırındaki mevzide bölgeyi çömelerek incelemişti. Bu sırada çekilen fotoğraflara muhalefetten “Çömelen başbakan istemiyoruz” tepkisi gelmişti.

ÇİÇEK ÖNCE ÖVDÜ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da önceki gün 2 asker ve 3 korucunun şehit düştüğü Siirt Pervari’deki taburu ve Hakkari ve Şırnak’taki sınır birliklerini ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu, Başbuğ ve komutanlar bu kez çömelmemişti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun sınır bölgesine yaptığı ziyarete ilk yorumlar AK Parti’den geldi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek önce “Ziyaret faydalı oldu” dedi.

Haberin Devamı

‘ANKARA’DAN OLMUYOR’

Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’yi tanımadan, orada olup biten işler nasıl oluyor? Orada görev yapan güvenlik güçleri hangi şartlar altında fedakarca bir mücadele sürdürüyor? Bunu Ankara’dan değerlendirmek doğru olmuyor. Bizim insanımız bazen Elmadağ ile Kandil Dağı’nı karıştırıyor. Bilmeden, tanımadan görüş sarf ediyorlar. Bu da güvenlik güçlerimizin moralini bozuyor” dedi.