Ekonomi Elon Musk, yeni otomobili Tesla Roadster'ı tanıttı!

Elon Musk, yeni otomobili Tesla Roadster'ı tanıttı!

Paylaş
Elon Musk, yeni otomobili Tesla Roadster'ı tanıttı!

Elon Musk, Tesla'nın yeni spor model arabası Tesla Roadster'ı tanıttı. Peki, Tesla Roadster'in özellikleri ne ve fiyatı ne kadar olacak?

Tesla Roadster ile 2020’de yollarda olacak. Yeni akıllı otomobilin menzili, tam dolu şarj ile yaklaşık 1000 km olacak. İşte Tesla Roadster’ın merak edilen yenilikleri...

Tesla’nın otonom kamyonlarının tanıtılması beklenen toplantıda, spor otomobili ve teknolojiyi birleştirmek isteyenlere harika bir haber geldi. Firma, Tesla Roadster modeli hakkında ilk bilgileri ve görüntüleri paylaştı.

100 KM HIZA 1.9 SANİYEDE ULAŞACAK


2020’de yollarda olması beklenen Tesla Roadster’ın 200 kWh’lık bataryası ile tam dolu şarjda yaklaşık 1000 km mesafe gidilebilecek. Sunumu yapan Elon Musk’ın verdiği bilgilere göre, Tesla Roadster, 0’dan 100 km/h hıza sadece 1,9 saniyede ulaşacak.



FİYATI YAKLAŞIK 1 MİLYON LİRA


Gelelim, bu güzelliğin fiyatına. Tesla Roadster’a sahip olmanın bedeli, tam 250.000 Dolar (yaklaşık 1 milyon TL) ve ilk alanlardan olmak istiyorsanız hemen 50.000 Dolar depozito ödemeniz gerekiyor.

Bu tasarıma sahip diğer markaların otomobilleri, her ne kadar 2 koltukla sınırlı tutsalar da, Tesla Roadster’da bulunan 4 koltuk, bu zeki otomobile sahip olmak isteyenleri mutlu edecek gibi görünüyor.

TESLA ROADSTER ÜLKEMİZE NE ZAMAN GELECEK?


Tesla Roadster’ın ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağını merak edenler için de bazı notları paylaşalım.
Her ne kadar şu anda Tesla’nın Türkiye’de bir ofisi veya dağıtıcısı olmasa da ilk temaslar, geçtiğimiz günlerde Elon Musk’ın Cumhurbaşkanlığı’nı ziyaret etmesi ile gerçekleşmişti. Bu temasların ardından ülkemizdeki dağıtıcı şirketlerden birinin, kısa sürede Tesla satışına başlaması, sürpriz olmayacak gibi görünüyor. (shiftdelete.net)

Haberin Devamı