Spor Elvan Abeylegesse: Sert bir yarış oldu

Elvan Abeylegesse: Sert bir yarış oldu

Paylaş
Elvan Abeylegesse: Sert bir yarış oldu

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen 22. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar maratonda 5'inci olan milli atlet Elvan Abeylegesse, "Sert bir yarış oldu. Bu kadar yüksek temponun olmasını beklemiyordum" dedi.

Şampiyonanın 5. günü sabah seansında Zürih sokaklarında gerçekleşen kadınlar maraton mücadelesini 5’inci bitiren, kadınlar 5 bin ve 10 bin metrelerde olimpiyat ikinciliği ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Abeylegesse, yarışı AA muhabirine değerlendirdi.

Yarışta elinden geleni yaptığını, mücadele ettiğini belirten Abeylegesse, "Bu, benim ikinci maratonum. Bakalım ileride daha iyi olacak" diye konuştu.

Abeylegesse, tırmanış bölgesinde hata yaptığını, orada diğer sporcularla aranın açıldığını ve gruptan koptuğunu anlatarak, "3. turda hata yaptım. Maraton belli olmuyor" ifadelerini kullandı.
Yarışta şampiyona rekoru kırılmasıyla ilgili de Abeylegesse, "Sert bir yarış oldu. Bu kadar yüksek temponun olmasını beklemiyordum" değerlendirmesini yaptı.

"Önemli olan Elvan’ın mücadelesi"

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da "Önemli olan, Elvan’ın mücadelesi ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmesiydi. Tabii maraton zor bir branş. Her an her şey olabiliyor. Biz de kendisi de altın bekliyorduk" dedi.

AA

Haberin Devamı