Spor Elvan'a büyük onur

Elvan'a büyük onur

Paylaş
Elvan'a büyük onur

Dünya Fair Play Konseyi (CIFP), Türk atlet Elvan Abeylegesse'yi, "Davranış" dalında oy birliği ile fair play dünyasının en büyük ödülüne layık buldu

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de toplanan CIFP, 2009 Dünya Fair Play ödüllerinin sahiplerini açıkladı. CIFP, yaptığı toplantıda ’Davranış" dalında Elvan’ı, modern olimpiyat oyunlarının kurucusu Baron Pierre de Coubertin’in adıyla anılan "Trophy" ile onurlandırdı.

Berlin’de yapılan son Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, 15 Ağustos 2009 tarihinde koşulan bayanlar 10 bin metre yarışı öncesi, ayakkabılarını otelde unutan ve kendisi gibi yarışın favorilerinden olan Etiyopyalı Meselech Melkamu’ya yedek ayakkabılarını vererek yarışmasını sağlayan Elvan Ebeylegesse, bu örnek davranışı nedeniyle Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC), eski medya direktörü Etiyopyalı üye Fekrou Kidane tarafından Dünya Fair Play Ödülü’ne aday gösterildi.

Elvan’ın, sakatlığı nedeniyle son 7 tura girerken terk ettiği yarışta, Meselech Melkamu 2. olmuştu. Türkiye’ye ikinci ödül "Tanıtım" dalında geldi.

Elvan Abeylegesse ve Sema Kasapoğlu, Dünya Fair Play ödüllerini, 27 Mart Cumartesi günü Macaristan’da düzenlenecek törenle alacak. Türkiye, CIFP Baron Pierre de Coubertin Büyük Ödülü’nü daha önce de İsmet Karababa (1983) ve Hilal Coşkuner (2007) ili iki kez kazanmıştı.

Haberin Devamı