Dünya Elysee Sarayı'nda sıcak buluşma

Elysee Sarayı'nda sıcak buluşma

Paylaş
Elysee Sarayı'nda sıcak buluşma

Elysee Sarayı'nda sıcak buluşma

Resmi ziyaret için Paris’te bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile görüştü. Yaklaşık bir saat öngörülen görüşme, 1 saat 45 dakikaya uzadı.

Haberin Devamı

SICAK KARŞILAMA

Sarkozy, Başbakan Erdoğan’ı Elysee Sarayı merdivenlerinde karşıladı ve iki lider daha sonra foto muhabirlerine poz verdiler. Erdoğan’ın Saraya girişinde tören kıtası hazır bulundu. İki liderin görüşmesi, "çalışma yemeği" formatında yapıldı.

Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Egemen Bağış ve Fransız muhatapları Bernard Kouchner ile Pierre Lelouche de katıldı.

Görüşmenin ardından Sarkozy, Erdoğan’ı merdivenlere kadar gelerek uğurladı. İki liderin çok sıcak bir şekilde birbirlerine veda ettiği gözlendi.

Saraydaki görüşmenin ardından iki lider basına açıklama yapmadı.

Görüşmede, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkiler, Türkiye’nin AB üyelik süreci ile diğer ikili ve bölgesel konuların görüşüldüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Fransa Dışişleri Bakanlığı cuma günü yaptığı açıklamada, Paris’in Ankara ile ekonomik ilişkileri daha da geliştirmek istediğini, Başbakan Erdoğan’ın resmi ziyaretinde ulaştırma, enerji ve altyapı alanlarında yeni işbirliği projelerin de ele alınacağını bildirmişti. Açıklamada, ikili ilişkileri güçlendirmeyi amaçlayan bu ziyaretin, iki ülke arasında Afganistan, Orta Doğu ve İran gibi konuların da ele alınmasına olanak sağlayacağı kaydedilmişti.

Bu arada Başbakan Erdoğan kaldığı otelde Fransız medyasıyla sabah kahvaltısında bir araya gelerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.