Türkiye (Son Dakika) 'Emanet esrar'ı belgeledi serbest kaldı!

'Emanet esrar'ı belgeledi serbest kaldı!

Paylaş
'Emanet esrar'ı belgeledi serbest kaldı!

Antalya'da aracında 4 kilo esrar maddesiyle yakalanıp tutuklanan Ahmet A., uyuşturucunun bir yakını tarafından emanet bırakıldığını belgeleyince tahliye edildi

Bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü Ekipleri, Ahnet A.'ya (31) ait kamyonette yaptığı aramada, paket içersinde 4 kilo esrar ele geçirdi.

Olay sonrası gözaltına alınan Ahmet A., paketin kendisine ait olmadığını, Mustafa G. adlı akrabasına ait olduğunu söylese de inandıramadı.

Savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Ahmet A., cezaevine gönderildi.

’Uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama’ suçundan hakkında dava açılan Ahmet A., Antalya Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmalarda da esrarın kendisine ait olmadığı yineledi.

'BENİ İHBAR ETMİŞ'

Ahmet A., esrar maddesinin kendisini Antalya’ya ziyarete gelen Mustafa G.’ye ait olduğunu belirterek, "Mustafa G. uçakla Diyarbakır’a gidecekti.

Bana verdiği paketi Antalya’da bırakacak kimsesi olmadığını belirterek, ’En kısa sürede senden aldıracağım’ dedi.

Ben de bunun üzerine emanet olarak aldım. Bana bir adam göndereceğini söyledi. Gelen kişi ile Güllük’te buluştuk. O da beni takip edip ihbar etmiş" dedi.

DOĞRU SÖYLEDİĞİNİ BÖYLE KANITLADI

Ahmet A.'nın savunmasından sonra söz alan avukatı Fatma Hande Amioğlu, esrar maddesinin sahibi Mustafa G.’nin talimatla alınan ifadesinde doğruyu söylemediğini belirterek, "Mustafa G. telefon görüşmesinde ’Mal benim’ dedi. Pazarcılık yaparak geçimini sağlayan Ahmet A., ısrar üzerine uyuşturucuyu emanet olarak almıştır.

Daha sonra Mustafa G.’yi telefonla defalarca arayarak paketini alması gerektiği söylemiştir. Bu telefon görüşmelerinde ve kayıtlarda mevcuttur" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın beyanının şahitlerin verdiği ifadeyle örtüşmesi üzerine Ahmet A.’nın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Bülent TATOĞULLARI / DHA

3

Haberin Devamı